Cele mai citite
 


Emil Boc: Nu se va reţine contribuţia pentru sănătate din pensiile sub 740 de lei nici în 2012
miercuri, 12 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prim-ministrul Emil Boc a dat asigurări, luni, că din pensiile mai mici de 740 de lei nu se va reţine contribuţia de 5,5% pentru asigurările de sănătate, nici în anul 2012.
Într-un interviu acordat postului TVR1, Boc a criticat 'amatorismul' celor care au interpretat un ordin recent al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate privind contribuţia de 5,5% în cazul pensiilor.
'Niciun pensionar cu pensie sub 740 de lei, nici în 2011, nici în 2012, nu va plăti asigurări de sănătate. Am văzut atâta amatorism la unii interpretând un ordin al preşedintelui CNAS - ordin care exact în aceeaşi formulă, cu acelaşi număr de articole, a fost şi în 2007 şi în 2008 şi în 2009 - că ar fi în direcţia plăţii de contribuţii de asigurări de sănătate din 2012 pentru aceia care acum au 740 de lei', a spus Emil Boc.
El a arătat că prin aplicarea contribuţiei la asigurările de sănătate în cazul pensiilor de peste 740 de lei venitul nu va scădea sub acest prag.
'În fapt, dacă astăzi ai o pensie de 760 de lei şi se aplică cota de 5,5% contribuţia de asigurări de sănătate nu scade sub 740 de lei, rămâi cu 740 de lei în mână ca şi pensionar, dar se menţin restul facilităţilor, pentru medicamente compensate', a exemplificat premierul la TVR1.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Emil Boc: Guvernul va permite CNAS angajamente suplimentare de 500 milioane de leiEmil Boc: Guvernul va permite CNAS angajamente suplimentare de 500 milioane de lei Executivul va permite Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) să încheie angajamente legale suplimentare, de maximum 500 de milioane de lei, pentru a putea asigura necesarul de medicamente, printr-o ordonanţă de urgenţă care urmează să fie adoptată în şedinţa de Guvern de miercuri, a anunţat...
Emil Boc: Sunt convins că vor exista resurse în Coaliţie pentru retrimiterea OUG 107/2010 la comisie Premierul Emil Boc s-a declarat convins, miercuri, că vor exista resurse la nivelul Coaliţiei de guvernare astfel încât Ordonanţa 107/2010 prin care pensionarilor ale căror pensii depăşesc 740 de lei li se aplică o contribuţie pentru fondul de sănătate de 5,5%, să fie retrimisă la comisie.
Premierul Boc:Trebuie să stopăm risipa banului public în Sănătate şi să asigurăm medicamente la preţul corect Trebuie stopată risipa în cheltuirea banului public în Sănătate şi asigurate medicamente la preţuri corecte, a declarat marţi premierul Emil Boc rugat să comenteze afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora în cazul în care şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi ministrul...
CNAS: Au fost semnate contractele de finanţare pentru reţeaua electronică şi cardul electronic Bucureşti, 18 feb /Agerpres/ - Contractele pentru finanţarea introducerii reţelei electronice şi a cardului electronic, două componente importante pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, au fost semnate, vineri, în prezenţa premierului Emil Boc, de către ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme...
Medicii de familie îi cer premierului Boc medierea dialogului cu MS şi CNAS privind Contractul-cadru pe anul 2011 Medicii de familie îi solicită prim-ministrului Emil Boc o mediere a dialogului lor cu Ministerul Sănătăţii (MS) şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) pentru rezolvarea problemelor din asistenţa medicală primară, a declarat, duminică, preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor...
Emil Boc: Medicamente vor exista, doar că la preţuri corecte şi prin proceduri transparente Premierul Emil Boc a susţinut vineri la Radio România Actualităţi că obiectivul Guvernului este legat de prezenţa medicamentelor în farmacii "la preţuri corecte şi prin proceduri transparente".