Cele mai citite
 


Din cauza malpraxisului şi a condiţiilor de igienă, 37.000 de oameni mor anual în spitalele din UE
miercuri, 12 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Condiţiile de igienă şi serviciile medicale din spitalele UE lasă mult de dorit: fiecare al zecelea pacient suferă din cauza erorilor personalului medical, iar infecţiile spitaliceşti duc frecvent la decese, a avertizat luni comisarul UE pentru sănătate John Dalli, citat de Deutsche Welle.
'La fiecare al zecelea caz, tratamentul dăunează grav sănătăţii pacientului. Cele mai multe dintre erorile medicale ar putea fi evitate', a declarat oficialul european, adăugănd că situaţia ar putea redresată prin îmbunătăţirea managementului în spitale şi creşterea constantă a calificării medicilor.

Comisia Europeană este alarmată şi din cauza condiţiilor de igienă din spitale. Din cauza infecţiilor contractate în cursul tratamentului staţionar, în UE mor în fiecare an aproape 37.000 de mii de oameni, iar numărul pacienţilor infestaţi cu germeni ale unor boli infecţioase în spitale se ridică la 4,1 milioane de persoane anual, trage un semnal de alarmă John Dalli.

În pofida problemelor financiare, spitalele trebuie să ofere pacienţilor un nivel mai înalt de securitate şi nu ar trebui să facă din acest motiv rabat de la igienă, a mai spus comisarul european pe probleme de sănătate.

Şi în spitalele din Germania, condiţiile de igienă sunt departe de ideal, comentează Deutsche Welle.

Potrivit reprezentantului Societăţii germane pentru igiena în spitale, Klaus-Dieter Zastrow, de multe ori, în cursul tratamentului nu sunt îndeplinite nici măcar normele minime de igienă, ceea ce duce, în unele cazuri, la 'decesul unor pacienţi care nu ar fi trebuit să moară'. Unităţile de terapie intensivă duc o lipsă acută de personal şi de angajaţi responsabili cu efectuarea măsurilor sanitare şi de igienă, susţine el.

Acesta subliniază necesitatea stabilirii unor standarde comune de igienă şi cerinţe unice pentru toate spitalele din Germania. 'Parlamentarii ar trebui în cele din urmă să înceapă să acţioneze. Bacteriile sunt aceleaşi peste tot, pentru microbi nu există diferenţe între landurile federale' - a mai spus Klaus-Dieter Zastrow.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mituri despre igiena intimă. Ce este corect şi ce nu? Igiena intimă feminină rămâne încă o temă tabu, în ciuda importanţei majore pe care aceasta o are în îngrijirea şi sănătatea oricărei femei. Mai mult, lipsa de informare în legătură cu acest obicei zilnic poate cauza grave probleme de sănătate şi poate influenţa în mod serios viaţa de cuplu...
Infecţiile contractate în spitale afectează anual peste 6 milioane de pacienţi în Europa şi SUA (OMS) Infecţiile contractate în spitale afectează, anual, 4,5 milioane de pacienţi în Europa şi 1,7 milioane în SUA, a comunicat, joi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), după ce a anunţat că a fost desemnat un reprezentant special pentru securitatea pacienţilor, transmite EFE.
PMP solicită ministrului Sănătăţii demiterea managerului Spitalului de Arşi şi a şefului Secţiei de Terapie Intensivă Partidul Mişcarea Populară solicită demisia de urgenţă sau demiterea de către ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a managerului Spitalului de Arşi din Capitală şi a şefului Secţiei de Terapie Intensivă a unităţii medicale.
Dr. Radu Tăbăcaru: Copiii internaţi la Spitalul "Marie Curie" cu sindrom hemolitic-uremic sunt în stare stabilă Copiii internaţi la Spitalul "Marie Curie" cu sindrom hemolitic-uremic sunt în stare stabilă, a declarat şeful secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul "Marie Curie", Radu Tăbăcaru.
Serviciile medicale din România sunt considerate printre cele mai proaste din UE (media) România este una dintre cele mai sărace ţări din Uniunea Europeană şi serviciile sale medicale sunt considerate printre cele mai proaste din UE, scrie marţi Reuters.
Infecţiile nosocomiale pot fi prevenite! -Training de igienă gratuit în spitalele românești Spitalul Sf. Constantin din Brașov, declarat ”Cel mai curat spital din Europa”de către Organizația Mondială a Sănătății, în anul 2013, în urma unei competiții internaționale, se implică în problema infecțiilor nosocomiale din spitalele românești, prin organizarea unei serii de traininguri...