Cele mai citite
 


Gripa porcină a infectat aproape 22.000 de persoane din 69 de ţări
miercuri, 10 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Geneva, 10 iunie /Agerpres/ - Virusul A/H1N1/ al gripei porcine a contaminat 21.940 de persoane din 69 de ţări ale lumii şi a făcut 125 de morţi, potrivit celui mai recent bilanţ dat publicităţii vineri la Geneva de Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, citat de France Presse.

De la precedentul bilanţ al OMS publicat cu o zi în urmă, 2.681 de cazuri noi de gripă porcină, dintre care 8 soldate cu deces, au fost înregistrate oficial.

Cele mai importante creşteri de cazuri confirmate de OMS au fost semnalate în Statele Unite ale Americii /+1.001/, în Mexic /+534, dintre care 6 morţi/, în Australia /+375/, Canada /+265, dintre care un mort/, Marea Britanie /+89 de cazuri/ şi Chile /+56, dintre care un deces/.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al OMS a anunţat că organizaţia îi va consulta vineri pe experţii din ”comitetul său de urgenţă” cu privire la evoluţia epidemiei de gripă porcină. ”Comitetul de urgenţă a fost convocat astăzi /vineri/ între orele 12:00 şi 13:00 GMT”, a declarat pentru presă dna Fadela Shaib.

”Ordinea de zi este de a discuta despre severitatea virusului A/H1N1/ şi de asemenea de a trece în revistă măsurile sanitare la nivel internaţional” în vederea combaterii epidemiei, a precizat oficialul OMS.

”Sincer, nu vă pot spune” dacă experţii vor recomanda ridicarea nivelului de alertă pandemică la gradul şase, a răspuns ea unei întrebări ce i-a fost adresată de jurnalişti. AGERPRES/(Bogdan Mureşan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Un nou caz de gripă cu virusul A/ H1N1 Bucureşti, 1 iulie /Agerpres/ - Încă un caz de gripă A/ H1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează vineri un comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Copil de nouă ani, infectat cu virusul AH1N1 Ploieşti, 30 iunie /Agerpres/ - Un copil de nouă ani, din Ploieşti, venit la sfârşitul săptămânii trecute din Canada, a fost diagnosticat, miercuri, cu virusul AH1N1, acesta fiind primul caz din Prahova.
Apel la acţiune comună împotriva pandemiei de gripă Bucureşti, 30 iunie /Agerpres/ – Compania Sanofi Aventis a donat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) 100 de milioane de doze de vaccin antigripal, pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să poată face faţă pandemiei de gripă, a declarat Christopher A. Viehbacher, director executiv al Sanofi Aventis...
Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis, joi, AGERPRES.