Cele mai citite
 


Indienii devin mai bogaţi, însă şi mai puţin sănătoşi (studiu)
miercuri, 12 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Corp sanatos
 

Indienii devin tot mai înstăriţi, însă noile stiluri de viaţă pe care le adoptă, dăunătoare sănătăţii, le-ar putea scurta durata de viaţă şi ameninţa creşterea economică a ţării, relevă un studiu al revistei britanice The Lancet, publicat marţi şi citat de AFP.

Conform studiului prestigioasei reviste medicale, concentrat pe sistemul public de sănătate din India, un grup de medici estimează că progresul economic provoacă într-o primă fază aspecte negative pentru sistemul de sănătate subdezvoltat. Dezvoltarea antrenează în mod normal o îmbunătăţire a sănătăţii cetăţenilor, datorită unui mediu mai sănătos, însă 'situaţia socio-economică în rapidă îmbunătăţire a Indiei este asociată unei reduceri a activităţii fizice şi unei creşteri a ratei obezităţii şi a diabetului', atenţionează studiul.

Având mai mulţi bani în buzunare, indienii fac mai puţine exerciţii fizice, mănâncă gras şi au comportamente ce riscă să conducă mai repede pe căile recunoscute drept periculoase ale ţării, deseori sub influenţa alcoolului. 'Lumea care apare în India este caracterizată de un stil de viaţă nociv pentru sănătate în prima fază a dezvoltării socio-economice', subliniază un articol al studiului asupra bolilor cronice, condus de Vikram Patel, medic din statul Goa.

Potrivit autorilor studiului, proastele obiceiuri ale noilor îmbogăţiţi, al căror număr creşte în fiecare an, nu pot fi combătute decât prin educaţie. Ele vor fi estompate odată ce consumatorii devin conştienţi de riscurile la adresa sănătăţii.

Influenţa bolilor - respiratorii sau cardiace, cancerul sau diabetul -, care absorb resursele limitate ale spitalelor, ar putea fi eliminată prin educaţie, cu ajutorul medicamentelor, dar şi prin taxarea alcoolului şi tutunului. The Lancet estimează că India se află în prima fază a unei 'epidemii de boli cronice'. În prezent, un indian din cinci este atins de o boală cronică, în timp ce unul din zece suferă de mai mult de o boală.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MB: Decalajul de clasă în domeniul sănătăţii se lărgeşte (studiu think-tank) Think-tankul britanic King's Fund a constatat că persoanele fără calificări prezintă de cinci ori mai mult probabilitatea de a fuma, bea şi neglija dieta şi exerciţiile fizice. Decalajul puternic de clasă socială în ceea ce priveşte sănătatea este în creştere, în contextul în care persoanele mai înstărite...
Stilul de viaţă ar putea preveni maladia Alzheimer (studiu) Boala Alzheimer poate fi prevenită printr-un stil de viaţă sănătos, potrivit unui studiu care a identificat nouă factori de risc pentru dezvoltarea aceastei maladii degenerative a memoriei, informează nydailynews.com.
Hipertensiunea arterială poate fi prevenită printr-un stil de viaţă sănătos, recomandă medicii DSP Bihor Fiecare om trebuie să fie responsabil pentru viaţa sa, a cărui sănătate depinde, în primul rând, de gradul său de informare şi educaţie, de modul cum aplică cunoştinţele în prevenirea bolilor şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos, au subliniat miercuri specialiştii medicali reuniţi la o masă rotundă...
Studiu: Sistemul public de sănătate continuă să reprezinte principala opţiune pentru cei mai mulţi pacienţi Sistemul public de sănătate continuă să reprezinte principala opţiune pentru cea mai mare parte a pacienţilor, din considerente ce ţin de gratuitatea şi accesibilitatea serviciilor, de recomandări primite din partea medicilor de familie, dar şi de încrederea în competenţa medicilor din sistemul public...
Un hormon poate susţine funcţia imunitară a organismului prelungind durata de viaţă (studiu) Un hormon care extinde durata de viaţă a şoarecilor cu 40 la sută este produs de celule specializate din glanda timus şi protejează împotriva pierderii funcţiei imune care se produce pe măsura înaintării în vârstă, potrivit unui studiu american publicat online în revista 'Proceedings of the National...
Prevenirea cancerului: OMS recomandă 2,5 ore de exerciţii fizice săptămânale Practicarea exerciţiilor fizice timp de cel puţin 2,5 ore pe săptămână are un rol esenţial în scăderea riscurilor oncologice, în special în ceea ce priveşte cancerul mamar şi cel de colon, conform unui studiu publicat vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite AFP.