Cele mai citite
 


Prea mult timp petrecut în faţa televizorului creşte riscul de infarct
miercuri, 12 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Cine se uită la televizor mai mult de două ore pe zi prezintă riscuri mai mari să facă boli de inimă şi infarct, arată un studiu britanic publicat în Journal of the American College of Cardiology, preluat de agenţia Belga.

Cercetătorii au urmărit, începând din 2003, timp de patru ani în medie, 4 512 scoţieni, care au notat numărul de ore petrecute în fiecare zi în faţa televizorului sau a unui DVD, a calculatorului în afara orelor de lucru şi cu jocuri video. În cei patru ani, 325 persoane din cadrul studiului au murit din diferite cauze şi 215 au suferit un accident cardiac. Analizându-le comportamentul, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că mortalitatea a fost cu 48% mai mare la cei care petreceau peste patru ore în faţa ecranului - în afara orelor de serviciu - decât la cei care o făceau mai puţin de două ore.

Riscul unor accidente cardiace, cum ar fi infarctul, a fost cu 125% mai mare la persoanele care au petrecut peste două ore în faţa televizorului decât la cele care stăteau în faţa ecranului mai puţin de două ore. În studiu nu se precizează de ce cine stă inactiv în faţa unui ecran prezintă risc crescut de boli cardiace.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mercurul din peşte nu creşte riscul de boli cardiace, potrivit unui studiu Los Angeles, 29 mar /Agerpres/ - Mercurul care provine din consumul de peşte nu creşte riscul de boli cardiace sau de accident vascular cerebral, potrivit unui studiu efectuat de cercetători americani care au măsurat prezenţa acestei substanţe în unghiile tăiate de la picioare, scrie ziarul Nouvel Observateur...
Riscul apariţiei bolilor de inimă poate fi influenţat de vârsta la care începe menstruaţia (studiu) Riscul apariţiei unor boli de inimă, a accidentului vascular cerebral şi a hipertensiunii arteriale poate fi influenţat de vârsta la care începe menstruaţia, susţine un nou studiu publicat în revista Circulation şi preluat de site-ul Medicalnewstoday.com.
Alcoolul de sâmbătă seară, periculos pentru inimă Cine consumă în exces băuturi alcoolice sâmbătă seară riscă de aproape două ori mai mult să moară în urma unei crize cardiace decât dacă băutura ar fi repartizată pe tot parcursul săptămânii, arată un studiu comparativ realizat în Franţa şi la Belfast, postat online miercuri de British Medical Journal...
Prof.dr. Mircea Bârsan: Inima artificială va salva pacienţii cu insuficienţă cardiacă cronică - interviu - Prof.univ.dr. Mircea Bârsan, renumitul chirurg de la Institutul Inimii 'Niculae Stăncioiu' din Cluj-Napoca, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, în care vorbeşte despre premisele realizării primului transplant de inimă artificială din România.
În viitor infarctul ar putea fi prevăzut cu ajutorul unui test de sânge Cercetători americani au descoperit că unele celule se deformează înaintea unui atac de inimă şi speră să comercializeze un test de sânge care să anunţe iminenţa unui infarct într-un an sau doi, relatează sante.lefigaro.fr.
Unul din trei adulţi americani nu doarme suficient (studiu) Peste unul din trei adulţi americani nu doarme suficient în mod obişnuit, susţine un studiu publicat joi de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA (CDC), citat de Reuters.