Cele mai citite
 


Japonezii au pus la punct o oglindă care indică febra, pentru a limita răspândirea gripei
miercuri, 12 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O firmă afiliată la compania de electronice NEC a prezentat marţi o oglinjoară care se poate folosi în locurile publice pentru a depista persoanele cu febră, mijloc de detectare a gripei, pentru a împiedica răspândirea bolii, informează AFP.
Thermo Mirror, care se pune pe masă sau pe perete, măsoară temperatura pe fruntea persoanei care se aşează în faţa ei, la o distanţă de cel mult 30 cm, fără contact direct, a precizat NEC Avio Infrared Technologies, specializată în sisteme cu raze infraroşii. Temperatura se afişează imediat pe oglinda care are, în plus, şi un sistem de avertizare sonoră pentru a semnala febra.

Oglinda-termometru costă de la 890 la 1 090 euro, de cel puţin zece ori mai puţin decât camerele termografice instalate de obicei în locuri publice, cum ar fi aeroporturile, potrivit NEC Avio.

'Credem că aceste oglinzi ar putea interesa şcolile, întreprinderile, spitalele şi alte locuri publice', a precizat firma într-un comunicat. NEC Avio prevede vânzarea a circa 5 000 de astfel de oglinzi pe an.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prăjiturica Euglena, ultima modă la japonezii amatori de mâncare sănătoasă Un pandişpan în care principalul ingredient sunt microorganismele unicelulare nu sună probabil deosebit de apetisant, dar creatorii lui japonezi sunt convinşi că va deveni un hit printre conaţionalii lor amatori de mâncare sănătoasă - relatează miercuri agenţia Kyodo.
Japonia: În ţara luptătorilor sumo, obezitatea este 'ilegală' În Japonia, ţara luptătorilor sumo şi a obezităţii zeificate, o lege stabileşte o limită pentru bărbaţi şi femei. În mare, obezitatea ar fi ilegală. Din 2008, toate firmele şi instituţiile administrative sunt obligate teoretic să măsoare circumferinţa taliei salariaţilor între 40 şi 74 de ani, la vizita...
Japonezii au creat un dispozitiv care poate detecta bolile după mirosul respiraţiei unei persoane O companie din Tokyo a pus la punct un prototip de dispozitiv care poate detecta bolile după mirosul respiraţiei şi care va permite pe viitor ca diagnosticele să fie realizate mai repede şi mai simplu, relatează luni EFE.
Japonezii au creat un test de detectare a virusului Ebola în numai 30 minute Cercetătorii japonezi au anunţat marţi că au dezvoltat o nouă metodă pentru a detecta prezenţa virusului Ebola în numai 30 de minute, utilizând o tehnologie ce ar putea permite diagnosticarea rapidă a infecţiei chiar în ţări în care echipamentele necesare lipsesc, relatează AFP.
Japonezii consideră că grupa sanguină influenţează personalitatea 'Ce grupă sanguină aveţi?' - este întrebarea pusă la spital sau la laboratorul de analize medicale, dar pe care japonezii şi-o pun zilnic. BBC arată cum grupele sanguine sunt considerate în Japonia cam ca semnele astrologice la ceilalţi, scrie huffingtonpost.fr.
Ce masuri trebuie sa luati cand copilul are febra Un copil cu febra nu trebuie imbracat gros si nici invelit excesiv, deoarece supraincalzirea va creste temperatura. Vestimentatia trebuie sa fie obisnuita, poate chiar mai lejera, ca sa permita pierderea de caldura prin piele.