Cele mai citite
 


O viaţă de cuplu fericită reduce stresul la muncă
miercuri, 10 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stresul, Depresia
 

Stockholm, 10 iunie /Agerpres/ - O viaţă de cuplu fericită şi echilibrată reduce efectele stresului la muncă asupra sănătăţii, potrivit unui studiu suedez dat publicităţii joi, relatează AFP.

"Viaţa în doi reduce efectele negative pe care acest tip de stres le are asupra sănătăţii noastre. Însă dacă relaţia funcţionează rău, aceste efecte negative sporesc", a explicat responsabilul studiului, Ann-Christine Andersson Arntén, de la Universitatea din Goteborg.

Femeile angajate într-o relaţie dificilă sunt mai supuse angoasei, reacţiilor psihice la stres şi insomniei decât femeile care se declară fericite în viaţa de cuplu, potrivit acestui studiu efectuat pe 900 de bărbaţi şi femei.

În schimb, bărbaţii care descriu relaţia lor de cuplu ca fiind medie sunt cel mai afectaţi de depresie, crize de angoasă şi alte reacţii la stres decât bărbaţii care descriu viaţa lor amoroasă ca fiind rea sau bună.

"Explicaţia ar putea fi că se pune o mare presiune pentru ca relaţia să devină mai bună. Dacă este rea, se consideră că nu mai e nimic de făcut", a indicat Andersson Arntén.

"Efectele situaţiilor de stres - uneori mici, însă regulate - ale vieţii de zi cu zi apar discret şi la început fără să fie remarcate", a mai observat studiul.

"Persoana stresată se adaptează la schimbările care se produc până la punctul în care atinge un asemenea dezechilibru încât sunt necesare eforturi considerabile pentru a suporta viaţa de zi cu zi", potrivit anchetei.AGERPRES/(Laurenţiu Mihăilescu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Să fie benefică siesta la locul de muncă? /Le Figaro/ „Întreprinderile au înlocuit siesta cu automatul de cafea”, spune Bruno Comby, autorul lucrării „Elogiul siestei”. În Asia, odihna după dejun este recomandată pentru creşterea productivităţii muncii. Însă în Franţa salariaţii moţăie încă prin maşini, scrie cotidianul francez Le Figaro.
Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiei Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiilor, susţin reprezentanţii Fundaţiei Ana Aslan Internaţional.
ProVita- Diagnostic și tratament inaugurează noul Centru de Fertilizare in vitro Începând cu data de 1 septembrie, ProVita - Diagnostic și tratament inaugurează o nouă specializare, prin deschiderea unui Centru de Fertilizare in vitro în cadrul clinicii din str. Alexandrina nr 20 - 22, sector 1, București.
Terapia de cuplu - ingredientul ce poate salva o relație! Potrivit ultimelor statistici[1], durata medie a unei căsătorii în România este de 13 ani, iar în ultimii ani, divorţul apare cu frecvenţa cea mai mare în rândul bărbaţilor şi femeilor din grupa de vârstă 35 - 39 de ani. Dar de unde apar probleme în cuplu, când și în ce fel poate fi salvată relația...
Infertilitatea masculină: Doar un cuplu din două care au această problemă reuşeşte să aibă copii Numai un cuplu din două care merg la doctor din cauza infertilităţii masculine reuşeşte să aibă un copil. Dacă bărbatul are peste 35 de ani, riscul de eşec creşte, arată un studiu realizat de cercetători francezi, publicat luni în revista Human Reproduction şi menţionat de 7sur7.be.
Soţii Moser, al cincilea cuplu de laureaţi ai Premiului Nobel Cercetătorii norvegieni May-Britt şi Edvard Moser au devenit luni al cincilea cuplu de laureaţi ai premiului Nobel, primindu-l pe cel pentru Medicină, relatează AFP.