Cele mai citite
 


Dan Voiculescu: Decizia conducerii Spitalului de Urgenţă Iaşi în cazul lui Ciuhodaru, una de epurare politică
miercuri, 12 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu, consideră că decizia conducerii Spitalului Clinic de Urgenţe din Iaşi de a-l demite din funcţia de purtător de cuvânt pe medicul Tudor Ciuhodaru este 'una de evidentă epurare politică', exprimându-şi susţinerea pentru deputatul recent devenit membru PC.
'Voi fi alături de domnul Ciuhodaru. Şi eu şi întreaga Opoziţie şi, sunt convins, orice persoană raţională, echilibrată şi înzestrată cu bun simţ. Tudor Ciuhodaru va acţiona în judecată conducerea Spitalului de Urgenţă din Iaşi şi va avea la dispoziţie o echipă exceptională de avocaţi. (...)Am convingerea că medicul Ciuhodaru va câştiga conflictul cu spitalul din Iaşi', a precizat Dan Voiculescu, într-o postare pe blogul personal.
Liderul fondator al PC a explicat că Tudor Ciuhodaru, deputat de Iaşi şi medic de urgenţă, a decis duminică să se înscrie în Partidul Conservator, iar luni conducerea Spitalului Clinic de Urgenţe din Iaşi a luat următoarele măsuri împotriva medicului Ciuhodaru: demiterea din funcţia de purtător de cuvânt şi imputarea sumei de 29343 lei.
'Această decizie de evidentă epurare politică a fost asumată de managerul Spitalului Clinic de Urgenţe din Iaşi, domnul Vladimir Poroch, numit în funcţie în decembrie 2009 de PDL. Acest abuz primitiv este caracteristic pentru întregul regim Băsescu: agresiv, abject, decis să sacrifice totul, inclusiv viaţa şi sănătatea oamenilor, pentru a-şi păstra privilegiile. Prin sancţionarea violentă şi injustă a medicului Ciuhodaru, puterea a încercat să dea o lecţie tuturor celor interesaţi să se alăture opoziţiei. Însă, din răzbunarea rudimentară aplicată domnului Ciuhodaru putem trage mai multe învăţâminte: aceasta este 'principialitatea şi moralitatea' regimului Băsescu. Acestea sunt valorile aparate isteric de propaganda portocalie. Le este frică. Atât de frică încât sunt dispuşi la orice abuz pentru a se salva', a spus Voiculescu.
Potrivit liderului fondator al PC, opoziţia unită trebuie să acţioneze rapid pentru a înlătura 'clanul mafiot care vrea să-şi păstreze puterea cu orice preţ'.
'Cu fiecare zi în care deţine puterea politică şi controlează instituţiile statului roman, clanul portocaliu devine mai agresiv. UDMR, partid care deţine ministerul Sănătăţii, este, astăzi, obligat să decidă dacă mai poate fi solidar cu un regim discreţionar, dacă mai poate accepta să fie folosit drept instrument al abuzurilor PDL, dacă îşi poate asuma compromisul total de a sacrifica drepturile şi libertăţile cetăţenilor români, inclusiv pe cele ale etnicilor maghiari, doar pentru a prelungi agonia regimului Băsescu', a mai spus Voiculescu.
Vicepreşedintele PC a adăugat că, din punctul său de vedere, 'episodul Ciuhodaru' a trezit câteva conştiinte adormite chiar şi în tabară politică şi mediatică controlată de PDL.
'Mai ales, printre cei care, de câteva zile încoace nu mai pot dormi de grija somnului Brătienilor. Însă, din păcate, nu se va întâmpla aşa. Fauna portocalie va ignora evident, va ascunde dezastrele prezentului şi va vorbi şi astăzi şi mâine şi în fiecare zi despre 'compromiterea liberalilor', 'trecutul lui Voiculescu' şi 'hibele PSD-ului.', a spus liderul fondator al PC.
Vicepreşedintele Senatului a mai spus, referindu-se tot la subiectul 'trecutul lui Voiculescu', că judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au respins toate acuzaţiile pe care le-au formulat CNSAS şi intervenţii, cu excepţia uneia: 'că i-am comunicat directorului firmei de comerţ exterior la care lucram opiniile politice insistent exprimate de un om de afaceri străin, aşa cum mă obligau legea şi regulile comerţului exterior din acele vremuri'.
'Este singura observaţie despre 'trecutul lui Voiculescu' pe care justiţia a reţinut-o şi care se va lămuri la instanţa superioară, care are pe rol acest proces. În rest, toate celelalte acuzaţii au fost respinse de Decizia Curţii de Apel Bucureşti, care este publică şi poate fi consultată', a conchis liderul fondator al PC.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Spitalul Clinic de Urgenţe Sf Ioan, chemat în instanţă de Tudor Ciuhodaru Medicul deputat Tudor Ciuhodaru a dat în judecată conducerea Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, la câteva săptămâni după ce a primit un avertisment din partea acesteia că a jignit un medic de la SMURD.
Iaşi: Deputatul Ciuhodaru susţine în continuare cardul de sănătate, dar plătit de CAS Deputatul independent Tudor Ciuhodaru susţine introducerea de urgenţă a cardului naţional de sănătate în care să fie prevăzută opţiunea donării de organe şi eliberarea acestuia gratuit pentru cei care plătesc asigurări de sănătate. Ciuhodaru speră ca susţinerea Ministerului Sănătăţii să nu fie doar ...
Iaşi: Conducerea Spitalului de Urgenţe 'Sf Ioan' îi impută medicului Tudor Ciuhodaru suma de 30.000 lei Iaşi, 10 ian /Agerpres/ - Conducerea Spitalului Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' îi impută doctorului Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor o sumă de aproape 30.000 de lei şi îl acuză că ar fi semnat fişe de pontaj din care ar rezulta că medicul a fost prezent în acelaşi timp şi la...
Iaşi: Specialiştii CNI şi ai Ministerului Sănătăţii amână decizia privind amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe O echipă de arhitecţi de la Compania Naţională de Investiţii şi specialişti din Ministerul Sănătăţii s-a aflat vineri la Iaşi pentru a discuta cu autorităţile locale despre amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe, fără a se ajunge însă la luarea vreunei decizii.
Iaşi: Spitalul Regional de Urgenţă, din nou în atenţia autorităţilor şi politicienilor Contractul de proiectare al viitorului Spital Regional de Urgenţe din Iaşi va fi încheiat în luna octombrie şi tot atunci se va şti unde va fi amplasată această unitate medicală care va fi construită cu fonduri provenite de la Banca Mondială şi din bugetul local, a declarat joi pentru AGERPRES primarul...
Iaşi: Tudor Ciuhodaru vrea pedeapsa maximă pentru agresorii personalului medical Medicul Tudor Ciuhodaru, deputat PC, solicită adoptarea de urgenţă a proiectului de act normativ care prevede pedeapsa maximă pentru cei care agresează personalul medical, precum şi asigurarea pazei Unităţilor de Primire a Urgenţelor de către poliţişti.