Cele mai citite
 


Alba: Tichete în valoare totală de peste 29.000 de lei, distribuite nevoiaşilor de Crucea Roşie Română
miercuri, 12 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sute de familii nevoiaşe din judeţul Alba au primit din partea Crucii Roşii Române tichete valorice în valoare a câte 50 de lei, în cadrul unei campanii ample de ajutorare a persoanelor sărace, demarată la începutul lunii decembrie.
Directorul filialei Alba a Crucii Roşii Române, Adrian Ionel Duşa, a informat, marţi, printr-un comunicat de presă, că tichetele, în valoare totală de peste 29.000 de lei, sunt acordate unui număr de 582 de persoane singure sau familii beneficiare ale venitului minim garantat. Asistaţii vizaţi au fost selectaţi fie din baza de date a Crucii Roşii Române, fie din listele oferite de Serviciile Sociale din cadrul primăriilor din teritoriu. Până în prezent au fost ajutate un număr de 474 de familii din oraşele Abrud, Cîmpeni, Cugir şi Zlatna şi din municipiul Alba Iulia, urmând ca celelalte să fie sprijinite în săptămânile viitoare.
Pe lângă această acţiune, Crucea Roşie a mai ajutat, recent, 30 de familii nevoiaşe cu bunuri alimentare şi îmbrăcăminte, în urma unei acţiuni de strângere de fonduri iniţiată de Clubul de Dans Sportiv 'Dance to Sunrise', prin donaţii făcute de părinţii copiilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie începe vineri o campanie de ajutorare a persoanelor nevoiaşe Crucea Roşie Română organizează în perioada 14 decembrie - 15 ianuarie mai multe evenimente umanitare în ţară, menite să le aducă bucurie în preajma Sărbătorilor de Iarnă persoanelor care au cea mai mare nevoie de ajutor, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.
Ziua mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii Ziua de 8 mai a fost declarată, în 1859, drept Ziua mondială a Crucii Roşii de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.
Donaţie de 30.000 de dolari oferită Crucii Roşii Române pentru ajutorarea familiilor afectate de inundaţii Crucea Roşie Română a primit, joi, o donaţie în valoare de 30.000 de dolari pentru ajutorarea familiilor afectate de inundaţiile care au avut loc în vara acestui an.
4 iulie - Ziua Crucii Roşii Române (documentar) Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Crucea Roşie: 'Noaptea Albă pentru Zile Negre', vineri, în Parcul Lumea Copiilor Crucea Roşie Română organizează, vineri, în Parcul Lumea Copiilor, o acţiune de conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa intervenţiei în caz de dezastre - ''Noaptea Albă pentru Zile Negre''.
Directorul Crucii Roşii, Ioan Silviu Lefter: Rămânem în prima linie a sprijinului umanitar Crucea Roşie Română marchează 140 de ani de activitate umanitară neîntreruptă, a declarat luni directorul general al organizaţiei, Ioan Silviu Lefter, care a precizat că aceasta va continua să aducă bucurie şi speranţă celor care au nevoie.