Cele mai citite
 


Suceava: Un spital desfiinţat şi două comasate în judeţ
miercuri, 12 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un spital din judeţul Suceava ar putea fi desfiinţat şi transformat în cămin de bătrâni, iar alte două spitale ar putea fi comasate, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu.
Potrivit acestuia, având în vedere procesul de reorganizare impus de Ministerul Sănătăţii (MS), aceste propuneri au fost aduse la cunoştinţa sindicatelor, iar Sanitas a avizat pozitiv.
DSP Suceava a înaintat Prefecturii Suceava o propunere potrivit căreia Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc ar trebui să treacă în componenţa Spitalului Municipal, Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret - în cea a Spitalului Orăşenesc, în timp ce Spitalul de Boli Cronice Solca ar urma să devină cămin de bătrâni.
O analiză a DSP Suceava a reliefat că este dificil pentru autorităţile locale respective să susţină financiar câte două unităţi spitaliceşti, iar măsura nu va impune o reducere a numărului de posturi, ci doar a funcţiilor de conducere.
Referindu-se la transformarea Spitalului de Boli Cronice Solca în cămin de bătrâni, directorul DSP Suceava, Ludovic Abiţei, a precizat că măsura nu-i va afecta pe pacienţi, deoarece situaţiile deosebite vor fi redirecţionate către Spitalul Municipal Rădăuţi.
Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc a devenit unitate independentă cu personalitate juridică în iulie 1999, când printr-un ordin al Ministerului Sănătăţii s-a transformat din Secţie de Psihiatrie a Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, în unitate spitalicească. Această unitate este singura din judeţ ce funcţionează cu singură specialitate, în domeniul psihiatriei, dispune de 80 de paturi şi acordă asistenţă psihiatrică populaţiei din zonele arondate municipiilor Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Vatra Dornei, dar şi populaţiei din restul judeţului Suceava sau din alte judeţe.
Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret a fost înfiinţat ca unitate independentă cu personalitate juridică în iunie 2003, prin ordin al MS şi dispune de 200 de paturi.
Spitalul de Boli Cronice Solca este o unitate cu personalitate juridică ce asigură servicii medicale preventive, curative, de recuperare şi triaj urgenţe prin camera de gardă, dispunând de 80 de paturi.
Propunerea de reorganizare a celor trei spitale din judeţ urmează să fie aprobată de MS, iar o decizie în acest sens ar putea fi luată până în luna martie a acestui an şi pusă în practică prin hotărâre de guvern.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc contestă comasarea cu Spitalului Municipal Suceava, 13 ian /Agerpres/ - Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc contestă comasarea cu Spitalul Municipal, invocând lipsa unor ''argumente reale'' care să justifice o asemenea decizie.
Suceava: Spitalele din judeţ au fost preluate de autorităţile locale Suceava, 8 iul /Agerpres/ - Descentralizarea unităţilor medicale cu paturi din judeţul Suceava s-a încheiat, fiind preluate de administraţiile locale şi ultimele două, respectiv Spitalul de Psihiatrie şi cel Municipal din Câmpulung Moldovenesc.
Suceava: Carantină în Căminul de bătrâni din Rădăuţi; cinci bătrâni diagnosticaţi cu TBC internaţi în spital Conducerea Căminului de bătrâni din Rădăuţi a dispus limitarea accesului în instituţia socială, după ce cinci dintre cei 47 de bătrâni asistaţi social, diagnosticaţi cu tuberculoză, au fost internaţi în Spitalul Municipal din localitate.
Suceava: Creştere îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă şi rubeolă În judeţul Suceava s-au înregistrat, în ultimele două luni, 86 de cazuri de rujeolă, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu.
Maternitatea Rădăuţi închisă din cauza infecţiilor nozocomiale, la două săptămâni de la finalizarea lucrărilor de modernizare Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a dispus închiderea maternităţii din municipiul Rădăuţi, pentru o perioadă de zece zile, după ce mai mulţi bebeluşi au contractat stafilococul auriu meticilino rezistent, foarte agresiv, ce poate cauza boli grave, conducând chiar la deces, a declarat, într-o...
Suceava: DSP solicită Ministerului Sănătăţii suplimentarea fondurilor pentru achiziţia de lapte praf destinat sugarilor Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a solicitat Ministerului Sănătăţii (MS) suplimentarea fondurilor pentru achiziţia de lapte praf destinat alimentaţiei sugarilor care nu beneficiază de lapte matern, a declarat presei, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei sucevene, Adrian Popescu.