Cele mai citite
 


ONU şi Crucea Roşie consideră că reconstrucţia statului Haiti va dura ani de zile
miercuri, 12 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Toate agenţiile umanitare ale Naţiunilor Unite şi Federaţia Internaţională a Societăţilor Crucii Roşii, alături de Semiluna Roşie, au estimat, marţi, că procesul de reconstrucţie şi de dezvoltare a statului Haiti va dura ani de zile, transmite EFE. Aceste aprecieri au fost făcute în contextul în care miercuri se împlineşte un an de la cutremurul cu o intensitate de 7 grade pe scara Richter din această ţară, soldat cu 222.570 de morţi, sute de mii de răniţi şi 1,5 milioane de persoane rămase fără adăpost.
Într-o conferinţă de presă în care s-a făcut bilanţul situaţiei la un an după seism, agenţiile Naţiunilor Unite au solicitat ca factorii implicaţi în procesul de reconstrucţie să dea dovadă de 'realism', subliniind, încă o dată, că 'mai este un drum lung de parcurs' în ceea ce priveşte lucrările de reconstrucţie, iar sprijinul destinat instituţiilor ţării 'trebuie oferit pe un termen foarte lung'.

'Nu trebuie să subestimăm tot ce s-a realizat la nivel umanitar în timpul acestui an. Însă adevărul este că mai există încă 800.000 de persoane delocalizate, care trăiesc în condiţii mizerabile. Avem un drum lung de parcurs de acum încolo, trebuie să fim realişti', a semnalat în cadrul conferinţei de presă purtătorul de cuvânt al Biroului Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Problemelor Umanitare (OCHA), Elisabeth Byrs.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie Internaţională îşi va extinde operaţiunile în Afganistan, unde situaţia umanitară se deteriorează rapid (preşedintele CICR) Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) îşi va intensifica operaţiunile de asistenţă în Afganistan pentru a răspunde nevoilor comunităţilor afectate de război în această ţară, a declarat vineri preşedintele CIRC, Peter Maurer, în ultima zi a vizitei sale în această ţară, relatează Xinhua.
Crucea Roşie americană a cheltuit jumătate de miliard de dolari pentru a construi şase locuinţe în Haiti (raport) Crucea Roşie americană a strâns peste jumătate de miliard de dolari pentru a construi locuinţe pentru populaţia sinistrată din Haiti după cutremurul devastator din 2010, dar declaraţiile privind modul de cheltuire a fondurilor respective au fost supraevaluate, relevă un raport comun realizat de ProPublica...
Crucea Roşie avertizează asupra situaţiei umanitare grave din Siria Damasc, 13 mai /Agerpres/- Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunţat luni că primul proiect umanitar la nivel mondial pentru anul în curs se va desfăşura în Siria, ca urmare a situaţiei tot mai grave provocate de conflictul din această ţară, relatează agenţia EFE.
Sălaj: Crucea Roşie organizează cursuri gratuite de limbi străine pentru copii Filiala Sălaj a Crucii Roşii România organizează gratuit, pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 11 ani, cursuri de limba engleză şi germană, începând de luni, 23 noiembrie.
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Directorul Crucii Roşii, Ioan Silviu Lefter: Rămânem în prima linie a sprijinului umanitar Crucea Roşie Română marchează 140 de ani de activitate umanitară neîntreruptă, a declarat luni directorul general al organizaţiei, Ioan Silviu Lefter, care a precizat că aceasta va continua să aducă bucurie şi speranţă celor care au nevoie.