Cele mai citite
 


Vaslui: CJ nu are bani de alocat din bugetul propriu pentru Spitalul de Urgenţă
miercuri, 12 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Vaslui nu va aloca niciun leu din bugetul propriu, în 2011, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele CJ, Vasile Mihalachi.
Afirmaţia sa vine după ce ministrul Sănătăţii le-a solicitat autorităţilor locale să aloce cel puţin 3% din bugetul propriu pentru spitalele aflate în administrarea lor.
Reprezentanţii CJ Vaslui susţin însă că nu dispun de fonduri pentru sănătate.
'Noi nu avem bani deloc. Bugetul propriu este mai mult decât auster. Nu avem bani nici pentru salarii. Cu investiţiile suntem la pământ şi, în aceste condiţii, nu văd de unde să dăm bani şi la spital', a precizat Mihalachi.
Potrivit acestuia, în condiţiile în care unitatea sanitară nu primeşte fonduri suficiente de la stat, atunci CJ Vaslui va renunţa la administrarea spitalului.
'Noi am semnat printre ultimii protocolul de preluare a spitalului. Erau datorii şi am cerut să fie achitate. Am spus încă de anul trecut că, în condiţiile în care spitalul nu primeşte banii de care are nevoie, noi renunţăm la el. Noi nu dispunem de un buget care să ne permită să asigurăm o bună funcţionare la cea mai mare unitate sanitară din judeţ', a spus preşedintele CJ Vaslui.
Într-o primă fază Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui va primi bani doar de la Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate, însă reprezentanţii acestei instituţii susţin că nu au primit deocamdată bugetul repartizat sistemului sanitar vasluian pentru 2011.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, prioritate pentru anul 2013 Consilierii judeţeni vasluieni au aprobat în şedinţa de joi alocarea sumei de 9,68 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă va folosi panouri solare pentru încălzirea apei menajere Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, cea mai mare unitate sanitară din judeţ, va beneficia de montarea de panouri solare pentru furnizarea apei menajere, lucrarea urmând a fi realizată printr-un proiect derulat de Consiliul Judeţean.
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă a rămas fără aer condiţionat Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a rămas fără aer condiţionat după ce instalaţia a cedat, la mai puţin de doi ani de când unitatea medicală a fost modernizată şi consolidată în cadrului unui proiect european în valoare de aproximativ 14 milioane de euro.
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit fonduri suplimentare în urma medierii cu conducerea CNAS Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, cea mai mare unitate sanitară din judeţ, a primit o suplimentare de buget, în urma medierii care a avut loc, luni, la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Sibiu: Consiliul Judeţean ar putea salva Spitalul Clinic de Urgenţă de o parte din datorii Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu încearcă din septembrie să ajute cel mai mare spital de stat din judeţ, Spitalul Clinic de Urgenţă, să scape de datoriile care s-au dublat în ultimii doi ani, prin plata unei părţi a cheltuielilor spitalului cu întreţinerea, sumă care ar putea să fie de până la 5 milioane...
Vaslui: După mai multe amânări, CJ a aprobat preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean Vaslui a aprobat, vineri, proiectul de hotărâre privind preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, după ce, în două şedinţe diferite, consilierii judeţeni amânaseră acest lucru din cauza datoriilor de aproximativ 9 milioane de lei pe care le avea instituţia sanitară.