Cele mai citite
 


Scandalul dioxinei: UE nu îi va despăgubi pe crescătorii germani
miercuri, 12 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Uniunea Europeană nu va contribui la despăgubirea crescătorilor de animale germani afectaţi de contaminarea cu dioxină, dar este pregătită să reglementeze activitatea producătorilor grăsimilor aflate la originea scandalului, a indicat marţi executivul comunitar, potrivit AFP.
'Nu va exista o despăgubire europeană pentru că nu revine Uniunii Europene să repare daunele', a declarat Frédéric Vincent, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru sănătate şi protecţia consumatorilor, John Dalli.

Pot fi însă acordate ajutoare naţionale, care trebuie aprobate de Bruxelles.

Fermele ale căror animale au fost hrănite cu furaje contaminate nu sunt obligate să le sacrifice. Însă, dacă analizele arată niveluri de dioxină superioare celor admise în Uniunea Europeană, carnea, ouăle şi laptele vor fi definitiv interzise de la comercializare. Crescătorul va putea decide dacă va continua să hrănească animalele a căror producţie este improprie consumului.

În cele din urmă, soluţia este sacrificarea, dar ea trebuie decisă de producător, pentru că, 'dacă ea va fi ordonată de autorităţi, vor trebui plătite despăgubiri', a explicat marţi pentru AFP o sursă comunitară.

Potrivit datelor furnizate de autorităţile germane, 558 de ferme mai sunt considerate suspecte de contaminare cu dioxină.

Analizele efectuate până acum au arătat că fermele avicole şi cele de porci sunt cele mai afectate, pentru că furajele lor conţin procente mari de grăsimi, a explicat Comisia Europeană.*
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă)Dioxina - sistemul actual de alertă rapidă în UE este unul bun, afirmă ministrul Valeriu Tabără Sistemul actual de alertă rapidă în vigoare în Uniunea Europeană pentru a trata cazuri precum cel al dioxinei din Germania este unul bun, iar acest lucru a fost evidenţiat recent când toate statele membre au fost alertate în interval de câteva ore de situaţia din Germania, a declarat luni ministrul român...
Dioxina - singura ţară terţă care a suspendat importurile de carne germană este Coreea de Sud Comisia Europeană a anunţat luni că, din datele pe care le deţine, singura ţară terţă care a suspendat importurile de carne din Germania în urma scandalului dioxinei este Coreea de Sud.
CE susţine că laptele provenit de la vacile clonate nu prezintă riscuri pentru sănătatea umană Comisia Europeană (CE) a afirmat marţi că nici laptele şi nici carnea provenite de la vacile clonate sau de la progeniturile acestora nu prezintă riscuri pentru sănătatea umană, a declarat un purtător de cuvânt, citat de Efe.
(Corespondenţă) Comisia Europeană atrage atenţia asupra unui posibil dezastru umanitar în nordul Mali Bruxelles, 12 apr - Trimisul special al Agerpres, Ionuţ Mareş, transmite: Mali ar putea suferi un dezastru umanitar major, care s-ar răspândi asupra statelor vecine, dacă în următoarele zile nu vor exista progrese rapide pentru deschiderea unui spaţiu umanitar şi pentru a permite transportarea de alimente...
Contaminarea cu dioxină: Coreea de Sud, Rusia şi Slovacia au luat măsuri de precauţie; precedente în Europa Paris, 8 ian /Agerpres/ - Cazul contaminării cu dioxină din Germania este ultimul ca dată dintr-o serie de mari scandaluri alimentare legate de această substanţă cancerigenă, în ultimii ani, în Europa, notează sâmbătă AFP, care semnalează câteva dintre ele.
Divizate, statele UE lasă Comisia Europeană să decidă asupra autorizării unei noi varietăţi de porumb transgenic Bruxelles, 28 sep /Agerpres/- Statele Uniunii Europene au lăsat Comisia Europeană să decidă asupra autorizării unei noi varietăţi de porumb transgenic, întrucât nu au ajuns la un acord pe această temă, a anunţat vineri executivul comunitar, citat de agenţia EFE.