Cele mai citite
 


Danemarca: Două decese din cauza gripei H1N1
joi, 13 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două persoane internate la terapie intensivă într-un spital danez de lângă Aarhus /centru/ au decedat de gripă H1N1, a anunţat marţi Consiliul naţional de sănătate publică, potrivit unui comunicat citat de AFP.
Cele două victime, doi bărbaţi în jur de 50 de ani, nu erau în evidenţă pentru maladii cronice şi nici nu aparţineau unor grupe de risc.

'Gripa, inclusiv gripa H1N1, este o maladie benignă pentru majoritatea bolnavilor, dar care la unii se agravează, chiar dacă aceştia nu aparţin unor grupe de risc', a declarat Else Smith, directoarea Consilului

Autorităţile sanitare le recomandă tuturor celor încadraţi în grupe de risc să se vaccineze împotriva virusului gripal.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa H1N1 în Turcia: 19 noi decese, bilanţul ajunge la 112 morţi Turcia a înregistrat 19 noi decese din cauza virusului gripei H1N1, ceea ce ridică la 112 numărul morţilor din cauza acestei maladii, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, citat de AFP.
Austria: Epidemia de gripă nouă se extinde rapid, un muncitor român între victime Numărul cazurilor de gripă H1N1 înregistrate în Austria a crescut cu 50 de procente în ultimele cinci zile, ajungând la 1.159, potrivit cifrelor anunţate vineri de Ministerul Sănătăţii şi preluate de agenţia de presă APA.
PMP solicită ministrului Sănătăţii demiterea managerului Spitalului de Arşi şi a şefului Secţiei de Terapie Intensivă Partidul Mişcarea Populară solicită demisia de urgenţă sau demiterea de către ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a managerului Spitalului de Arşi din Capitală şi a şefului Secţiei de Terapie Intensivă a unităţii medicale.
Al patrulea deces de gripă porcină în Turcia Un asistent medical în vârstă de 27 de ani a murit de gripă H1N1 în Turcia, ridicând astfel la patru numărul de persoane decedate de această boală în ţară, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii.
Gripa H1N1 în Republica Cehă: 100 de morţi Două persoane atinse de gripa H1N1 au decedat în această săptămână în Republica Cehă, ceea ce sporeşte bilanţul la 100 de morţi, a anunţat marţi Laboratorul naţional de referinţă pentru această maladie, informează AFP.
Austria: primul caz mortal de gripă H1N1, o fetiţă italiană de 11 ani Un fetiţă italiană de 11 ani a murit luni de gripă H1N1 la Innsbruck /vest/, primul caz mortal al epidemiei de gripă porcină înregistrat în Austria, a anunţat spitalul unde era internată.