Cele mai citite
 


În Japonia, propagarea virusurilor umane este studiată cu telefonul mobil
miercuri, 10 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Tokio, 10 iunie /Agerpres/ - Autorităţile nipone studiază scenariul potrivit căruia o epidemie contagioasă s-ar putea răspândi într-o şcoală primară japoneză, iar pentru a stabili evoluţia contaminărilor au avut ideea de a folosi telefoanele mobile, informează AP.

Elevi participanţi la test sunt consideraţi infectaţi, iar mişcările lor sunt urmărite în zilele următoare şi comparate cu cele ale restului grupului. Studierea traiectoriilor unora şi ale altora permite stabilirea persoanelor care prezintă riscul de a fi afectaţi de maladie.

Masato Takahashi, care a imaginat acest proiect pentru Softbank /o societate informatică furnizoare de telefoane mobile şi de Internet/, etalează cifrele: dacă o persoană bolnavă contaminează alte trei în fiecare zi şi fiecare nou purtător de bacili alte trei, se ajunge în zece zile la 60.000 de bolnavi. Dacă propagarea se limitează la două persoane, numărul bolnavilor poteţiali va fi de doar 1.000.

Experimentul a avut ecou în Japonia, considerată drept focar autonom de gripă A (H1N1) şi unde universitatea Ayoma Gakuin din Tokio utilizează telefoanele portabile pentru a asigura prezenţa la cursuri a studenţilor săi. AGERPRES/(Lilia Traci)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un student din Australia a creat o aplicaţie pentru telefon mobil care ajută la detectarea cancerului mamar Un student de la o facultate australiană a creat o aplicaţie pentru telefon mobil care ajută la descoperirea timpurie a cancerului mamar, relatează miercuri agenţia EFE citând presa locală.
O firmă japoneză a prezentat un telefon mobil care măsoară pulsul O firmă japoneză a prezentat luni un telefon mobil care poate măsura pulsul utilizatorului. Fujitsu intenţionează să comercializeze în cursul anului viitor telefonul care va permite strângerea de date referitoare la sănătate la serviciu sau acasă, fără a mai fi nevoie de instrumente de măsurare speciale...
Un monument dedicat acad. Nicolae Cajal va fi dezvelit în faţa Institutului de Virusologie Un monument dedicat academicianului, profesorului şi doctorului Nicolae Cajal, realizat de sculptorul Dragoş Cătălin Munteanu, va fi dezvelit vineri, la ora 15,00, în faţa Institutului de Virusologie, la intersecţia străzilor Baba Novac cu şoseaua Mihai Bravu, informează un comunicat al Primăriei Capitalei...
Gripa porcină, suspectată că s-ar fi extins în Europa Paris, 27 aprilie /Agerpres/ - Gripa porcină, suspectată că a ucis 81 de persoane în Mexic, pare să se extindă în diferite ţări, temerile autorităţilor sanitare mondiale de o pandemie umană fiind în creştere, informează AFP.
Stare de urgenţă în SUA din cauza gripei porcine Washington, 27 aprilie /Agerpres/ - Statele Unite ale Americii au declarat duminică ”stare de urgenţă sanitară” din cauza gripei porcine şi au anunţat măsuri de verificare ce vor viza persoanele care se vor prezenta la frontiere provenind din ţări atinse de virus, potrivit ministrului pentru securitatea...
VIRUSUL ZIKA Primul caz de contagiere pe teritoriul Germaniei Institutul Robert Koch de virusologie din Berlin a informat vineri, într-un comunicat de presă, că a fost înregistrat primul caz de contaminare cu virusul Zika pe teritoriul Germaniei, transmiterea producându-se pe cale sexuală, relatează DPA şi EFE.