Cele mai citite
 


Vaccinul împotriva zonei zoster duce la scăderea cu 55% a riscului de îmbolnăvire la persoanele de peste 60 de ani
vineri, 13 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Boli infectioase
 

Vaccinul împotriva zonei zoster permite reducerea cu 55% a riscului de îmbolnăvire la persoanele de peste 60 de ani, arată un studiu desfăşurat pe 300 000 persoane, apărut marţi în Journal of American Medical Association (JAMA), preluat de AFP.

'Studiul nostru arată că vaccinul poate împiedica zeci de mii de îmbolnăviri de zona zoster, boală dureroasă şi persistentă', spune dr Hung Fu Tseng, cercetător de la Kaiser Permanente, consorţiu spitalicesc şi de asigurări medicale american, autorul principal al cercetărilor publicate în JAMA.

În fiecare an se înregistrează în Statele Unite circa un milion de cazuri de zona zoster, spun medicii, care adaugă că boala poate dura luni şi chiar ani. Centrele americane de control şi prevenire a bolilor (CDC) recomandă vaccinul la persoanele de peste 60 de ani, pe care slăbirea sistemului imunitar le face mai vulnerabile la zona zoster. Vaccinul împotriva herpesului zoster a fost lansat pe piaţă în 2006, însă doar 10% din americanii vizaţi au fost vaccinaţi în 2009.

Studiul publicat marţi arată că vaccinul scade semnificativ riscul de zona zoster nu numai la persoanele de peste 60 de ani sănătoase, dar şi la cele care suferă de boli cronice, cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare, pulmonare sau renale.

De zona zoster se îmbolnăvesc mai ales cei care au avut varicelă, boală a copilăriei. Odată ce un om se vindecă de varicelă, virusul care a declanşat-o se fixează într-un ganglion nervos, unde stă liniştit câteva decenii, pentru a apărea într-o 'bună zi' ca zona zoster, pe fondul oboselii şi al slăbirii sistemului imunitar. Deşi boala poate apărea oricând în timpul vieţii, incidenţa sa creşte considerabil odată cu vârsta. Două treimi din cazuri se înregistrează la persoanele de peste 50 de ani.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
AL DOILEA CONGRES NAŢIONAL BOLILE CRONICE NETRANSMISIBILE 8-9 FEBRUARIE 2013, BUCUREŞTI - Bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare, diabetul şi obezitatea, bolile pulmonare cronice, cancerul Al doilea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile, eveniment care va reuni unii dintre cei mai importanţi lideri ai societăţii medicale româneşti, se va desfăşura în perioada 8-9 februarie 2013, sub egida Academiei Române. Manifestarea este una dintre cele mai importante evenimente pluridisciplinare...
AL DOILEA CONGRES NAŢIONAL BOLILE CRONICE NETRANSMISIBILE 8-9 FE BRUARIE 2013, BUCUREŞTI - Bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare, diabetul şi obezitatea, bolile pulmonare cronice, cancerul Al doilea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile, eveniment care va reuni unii dintre cei mai importanţi lideri ai societăţii medicale româneşti, se va desfăşura în perioada 8-9 februarie 2013, sub egida Academiei Române. Manifestarea este una dintre cele mai importante evenimente pluridisciplinare...
Bolile cardiovasculare, principala cauză de morbiditate şi mortalitate Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de morbiditate şi mortalitate în România şi în Europa, a declarat dr. Camelia Diaconu, joi, cu ocazia lansării campaniei 'O inimă sănătoasă iubeşte mai mult'.
Incidenţa diabetului, în creştere Federaţia Internaţională de Diabet atrage atenţia că până în anul 2025, numărul persoanelor cu diabet ar putea ajunge la 380 de milioane, la nivel mondial.
O nouă campanie de prevenire a bolilor cardiovasculare se desfășoară în 9 farmacii Centrofarm din București Din 1 octombrie și până în 31 decembrie 2014, Centrofarm derulează campania medicală de prevenire şi informare privind bolile cardiovasculare, în 9 farmacii din Bucureşti, în cadrul Programului Câştigă Viaţă. Astfel, posesorii cardului de fidelitate Centrofarm pot beneficia de testări gratuite...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Bolile cronice netransmisibile - “Ucigaşii” secolului XXI Al doilea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile cronice netransmisibile (bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare, diabetul, obezitatea, cancerul şi bolile pulmonare cronice), înregistrează la nivel mondial cea mai mare rată de mortalitate, provocând peste 63% din decesele anuale. Din cele 36 de...