Cele mai citite
 


Constanţa: Mii de viroze şi pneumonii, număr în creştere
joi, 13 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 1.900 de cazuri de viroze şi peste 700 de pneumonie s-au înregistrat în perioada 3-9 ianuarie în judeţul Constanţa, număr cu 1,27% mai mare faţă de media din ultimele trei săptămâni.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, Constantin Dina, a informat miercuri, printr-un comunicat remis presei, că din cei 1.883 de bolnavi care suferă de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 32 sunt spitalizaţi, tratament de specialitate într-o unitate spitalicească primind şi 82 dintre cele 736 de persoane afectate de pneumonie.
În judeţul Constanţa nu este înregistrat în prezent nici un caz de gripă.
În aceeaşi perioadă a anului trecut, peste 1.600 de constănţeni erau înregistraţi cu viroze, 763 cu pneumonie, 36 de bolnavi erau suspectaţi de gripă sezonieră, mai multe persoane fiind diagnosticate cu gripa nouă A/H1N1.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Cele mai multe cazuri de viroze şi pneumonii din acest sezon Miercurea Ciuc, 2 mar /Agerpres/ - Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii a crescut semnificativ, în ultima săptămână, în Harghita, şi se situează la cel mai înalt nivel din acest sezon.
Harghita: Numărul virozelor şi al pneumoniilor este în creştere Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii este în creştere în Harghita, specialiştii apreciind că se înregistrează un vârf al îmbolnăvirilor, specific acestei perioade.
Olt: Peste 700 de bolnavi cu viroze şi pneumonii Slatina, 7 ian /Agerpres/ - Aproape 200 de persoane au fost internate în spitalele din judeţul Olt în ultima săptămână din cauza unor infecţii respiratorii acute şi a pneumoniilor, în timp ce alte peste 500 de persoane se tratează la domiciliu din cauza aceloraşi afecţiuni.
Olt: Peste o mie de cazuri de viroze şi pneumonii Peste o mie de persoane au ajuns în ultimele două săptămâni la medicii de familie sau la spitale din cauza unor viroze şi pneumonii apărute pe fondul răcirii bruşte a vremii.
Buzău: Un nou val de viroze şi pneumonii Peste 2.300 de persoane au fost diagnosticate la Buzău în ultima săptămână cu viroze pulmonare şi pneumonii.
Gorj: Aproximativ 1.300 de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână în judeţ Aproximativ 1.300 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, numărul fiind în creştere comparativ cu perioadele anterioare, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.