Cele mai citite
 


Trafic de organe: A fost arestat 'Doctorul Frankenstein' turc
joi, 13 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un medic turc căutat pentru presupusa sa implicare în traficul de organe în Kosovo şi supranumit 'Doctor Frankenstein' a fost arestat la Istanbul, relatează miercuri media turce, monitorizate de AFP.
Yusuf Ercin Srumez , căutat de mai mulţi ani, a fost arestat marţi seara de către poliţie într-o vilă situată în estul oraşului Istanbul, conform ziarului Vatan. Chirurgul, căutat în virtutea unui mandat de arestare internaţional emis de Interpol, urmează să compară miercuri în faţa unui tribunal din Istanbul. El este acuzat de trafic de organe şi transplanturi ilegale în Kosovo şi Azerbaidjan, relevă la rândul său ziarul Milliyet.

Avocatul său Huseyn Sevim, citat de publicaţia menţionată, a afirmat că clientul său a fost interogat 'în legătură cu faptele din Kosovo'.

Autorităţile judiciare europene în Kosovo urmează să decidă în curând dacă să defere justiţiei din ţară şapte suspecţi, inclusiv un medic turc şi un altul israelian, acuzaţi de trafic de organe.

Potrivit acuzaţiilor, donatorii erau recrutaţi din zonele sărace din Europa de Est şi Asia Centrală şi li se promiteau aproximativ 15.000 de euro în schimbul unui rinichi, în timp ce beneficiarii transplanturilor de organe plăteau până la 100.000 de euro.

Chirurgul turc este un cunoscut recidivist: el a fost arestat în repetate rânduri în Turcia pentru transplanturi ilegale de rinichi şi practici îndoielnice, dar a scăpat în 2005 de închisoare, profitând de o amnistie intrată în vigoare în acelaşi an. El a fost condamnat, în absenţă, în 2008 la opt ani de închisoare, potrivit presei turce.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Kosovo: Deschiderea procesului unei reţele profilate pe traficul de organe Un număr de şapte persoane, majoritatea medici, acuzaţi că au participat la trafic şi transplanturi ilegale de organe într-o clinică din Pristina, au compărut marţi în faţa unui tribunal, a anunţat Misiunea Europeană de Poliţie şi Justiţie în Kosovo (EULEX), citată de AFP.
Misiunea UE în Kosovo acuză doi bărbaţi de trafic de organe Misiunea europeană de justiţie şi poliţie în Kosovo /EULEX/ a acuzat un cetăţean turc şi altul israelian de trafic ilegal de organe la o clinică din Pristina, a anunţat luni EULEX, informează Reuters.
Piaţa neagră a vânzării de organe se răspândeşte printre săracii din Europa Confruntaţi cu o sărăcie gravă, unii europeni încearcă să-şi vândă organe precum rinichi, plămâni, maduvă osoasă sau cornee, spun experţii. Acest fenomen este relativ nou în Serbia, o ţară care a fost afectată de război şi care se luptă cu criza financiară care a cuprins continentul. Răspândirea vânzărilor...
Trafic de organe în Kosovo: Consiliul Europei, favorabil unei anchete independente Strasbourg, 25 ian /Agerpres/ - Elveţianul Dick Marty a acuzat marţi un grup apropiat de premierul kosovar Hashim Thaci de organizarea traficului de organe prelevate din cadavrele prizonierilor sârbi la sfârşitul anilor '90, într-un raport prezentat Consiliului Europei (CoE), relatează AFP.
Trafic de organe în Kosovo: Serbia vrea o anchetă internaţională mandatată de ONU New York /Naţiunile Unite/, 17 feb /Agerpres/ - Ministrul sârb al afacerilor externe Vuk Jeremic a cerut miercuri în faţa Consiliului de Securitate al ONU crearea unei comisii de anchetă privind acuzaţiile de trafic de organe în care ar fi fost implicaţi înalţi responsabili din Kosovo.
Trafic de organe: Vor rămâne 'răni deschise' în Kosovo dacă nu aflăm adevărul (Thorbjorn Jagland) Acuzaţiile cu privire la traficul de organe din Kosovo sunt 'foarte serioase' şi 'nu pot rămâne fără răspuns', declară secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, într-un interviu apărut joi în cotidianul spaniol El Pais.