Cele mai citite
 


V. Astărăstoae: Demnitarii ar trebui să rezolve problemele din sistemul sanitar
joi, 13 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae a declarat miercuri, pentru Agerpres, că reprezintă o sfidare pentru restul populaţiei faptul că oamenii politici aleg să se trateze în străinătate.
'Demnitarii în loc să rezolve problemele din sistemul de sănătate preferă să se trateze în altă parte. În locurile în care ajung de cele mai multe ori întâlnesc medici români pe care ar trebui să-i atragă ca aceştia să revină în ţară. Această atitudine este o sfidare faţă de restul populaţiei, căreia i se spune să aibă răbdare. Se spune că toţi sunt egali, dar constatăm că unii sunt mai egali ca alţii', a apreciat preşedintele CMR.

Prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice, a declarat la rândul său, pentru AGERPRES, că a devenit chiar un obicei alegerea străinătatea pentru tratament.
'Medicii români sunt foarte buni, eu am încredere în ei. Atitudinea demnitarilor români îi determină şi mai mult pe medici să plece din România. E o sfidare la adresa medicilor din ţara noastră. Au fost cazuri când au plecat în străinătate şi au revenit într-o stare mai gravă. Sigur, sunt situaţii când trebuie mers în străinătate, acestea nu se pun în discuţie, dar cei care trebuie să decidă sunt medicii', a spus prof. dr. Monica Pop.

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila', prof. dr. Florian Popa, a declarat că 'sunt boli care pot beneficia de o platformă tehnică de un înalt nivel în străinătate şi atunci alegerea este străinătatea, dar sunt boli care pot fi tratate la fel de bine în ţară'. 'Dacă însă pacientul doreşte să se trateze în altă ţară pentru astfel de boli ar trebui să suporte toate costurile. Astfel de atitudini sunt şi un blam la adresa medicilor români', a mai spus rectorul UMF Carol Davila.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CMR,Vasile Astărăstoae: Medicii pleacă să lucreze în străinătate pentru că nu mai suportă atmosfera din România Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, la Constanţa, că 11.200 de medici români figurau la data de 1 ianuarie 2012 că lucrează în ţările dezvoltate ale OECD, iar în următoarele trei luni alţi 1.014 medici au plecat în străinătate, în primul rând ''pentru...
UPDATE Preşedintele CMR anunţă proteste în sistemul sanitar Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), dr. Vasile Astărăstoae, a anunţat
Vasile Astărăstoae: Suntem pe ultimul loc în UE la numărul de medici la mia de locuitori (interviu) Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES pe 22 septembrie, despre finanţarea sistemului de sănătate, despre numirile la conducerea spitalelor, dar şi despre migraţia medicilor peste hotare.
Vasile Astărăstoae: Sistemul de sănătate este subfinanţat, iar în domeniu nu s-a făcut reformă Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae, este de părere că din 1989 şi până în prezent nu s-a făcut o reformă reală în sistemul de sănătate şi consideră că acest domeniu este politizat, ''ceea ce nu este benefic''.
Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010 (retrospectivă) Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010, fondurile alocate nu au fost suficiente, ceea ce a dus la situaţia ca pacienţii spitalelor să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri, de multe ori, medicamentele, dar a înregistrat şi un număr insuficient de cadre medicale, din cauza blocării posturilor din...
Astărăstoae, despre greva generală din sistemul sanitar: Mesajul CMR e de negociere, de a se căuta soluţii comune Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat sâmbătă, referitor la greva generală din sistemul sanitar anunţată pentru 28 noiembrie, că mesajul instituţiei sale este de a se căuta soluţii comune, dar nu de pe poziţii de forţă.