Cele mai citite
 


Numărul cazurilor de infecţii respiratorii, în creştere
joi, 13 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a fost în creştere cu 26,8% în săptămâna 3-9 ianuarie, informează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.
Conform raportului transmis de Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sănătăţii, numărul total al infecţiilor respiratorii acute raportate în intervalul menţionat este de 67.098. De asemenea, numărul cazurilor de viroze respiratorii care au necesitat internare este în creştere.

Ministerul Sănătăţii precizează că pe teritoriul României nu există focare epidemice de gripă. Săptămâna trecută au
fost izolate 4 virusuri gripale, dintre care 3 virusuri gripale de tip AH1N1 (2 în judeţul Iaşi şi unul în judeţul Maramureş) şi un virus gripal de tip AH3N2.

Unul dintre cazurile confirmate cu virusul AH1N1 din Iaşi este cel al unui bărbat de 61 de ani, care prezintă o formă de boală severă. El a călătorit în Egipt şi s-a întors în România la începutul anului. În prezent, pacientul se află internat, prezintă insuficienţă respiratorie şi este ventilat mecanic. Pacientului i se administrează terapie antivirală.
Potrivit specialiştilor, în prima săptămână a anului 2011, incidenţa virozelor respiratorii se încadrează în nivelul aşteptat pentru această perioadă, iar activitatea gripală este de intensitate joasă, înregistrându-se numai cazuri sporadice.

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, continuă, până la 9 ianuarie a.c. fiind efectuate peste 1.100.000 de vaccinări antigripale, dintre care 528.342 (49,9%) la grupa de vârstă peste 65 ani.

În 2010, Ministerul Sănătăţii va utiliza 1.300.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Sunt vaccinate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, conform recomandărilor OMS şi ECDC. Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi.

Medicii reamintesc că păstrarea regulilor de igienă personală, în special spălatul mâinilor cu apă şi săpun, reprezintă una dintre metodele cele mai eficiente de prevenire a îmbolnăvirilor şi atrag atenţia cadrelor didactice şi părinţilor să îndrume elevii în acest sens.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
MS: Toate cele un milion de doze de vaccin antigripal vor fi puse la dispoziţie gratuit persoanelor cu risc Toate cele un milion de doze de vaccin antigripal pe care Ministerul Sănătăţii le va pune gratuit la dispoziţie pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire vor fi distribuite în teritoriu în mai multe tranşe, până la data de 15 ianuarie 2014, astfel încât să fie asigurat...
Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion de doze de vaccin gripal Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion de doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită antigripală din sezonul 2011-2012, informează instituţia printr-un comunicat de presă remis miercuri.
Ministerul Sănătăţii: Numărul cazurilor cu infecţii respiratorii acute, în scădere Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost, în perioada 30 octombrie - 6 noiembrie, de 84.154, cu 10,6% mai mic decât în săptămâna precedentă, relevă raportul Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.
Ministerul Sănătăţii va achiziţiona 500.000 de doze de vaccin antigripal Ministerul Sănătăţii va derula şi anul acesta campania gratuită de vaccinare împotriva gripei de sezon şi va achiziţiona 500.000 de doze de vaccin antigripal, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul de comunicare al ministerului, Oana Grigore.
Comunicat de presă - Ministerul Sănătăţii Ministerul Sănătăţii a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal pentru sezonul 2015- 2016