Cele mai citite
 


Buzău: Unul dintre focarele de hepatită virală acută a fost închis
joi, 13 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii epidemiologi de la DSP Buzău au decis miercuri să închidă focarul de hepatită virală de tip A izbucnit la mijlocul lunii septembrie 2010 într-o comunitate de peste 600 de preşcolari şi elevi de la trei unităţi de învăţământ din cartierul Simileasca, municipiul Buzău.
'Focarul de hepatită virală acută din cartierul Simileasca, având peste 99 la sută populaţie de etnie romă, a fost închis la 46 de zile de la izolarea ultimului caz. Cauzele au rămas necunoscute, iar costul total al intervenţiilor medicale s-a ridicat la peste 13.000 de lei', a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul Mihaela Voineagu de la DSP Buzău.

Un număr de 24 de copii au fost internaţi cu simptomele hepatitei virale de tip A la Secţia de boli contagioase a Spitalului judeţean Buzău, sălile de curs au fost dezinfectate şi au fost vaccinaţi 119 preşcolari şi elevi.

În judeţul Buzău mai există un focar de hepatită virală acută în municipiul Râmnicu Sărat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: La Râmnicu Sărat, focarul de hepatită A se extinde Alţi 10 elevi din cartierul Zidari din municipiul Râmnicu Sărat au fost internaţi la Secţia de boli contagioase a spitalului din localitate.
Buzău: Anchetă la o şcoală cu focar de hepatită Inspectoratul şcolar judeţean Buzău a demarat vineri o anchetă la Şcoala nr.3 din Râmnicu Sărat după ce părinţii au refuzat să-şi mai trimită copiii la cursuri din cauza focarului de hepatită virală A.
Buzău: Al doilea focar de hepatită epidemică identificat la Râmnicu Sărat Buzău, 21 sep /Agerpres/ - Aproape 20 de persoane din municipiul Râmnicu Sărat au fost depistate cu virusul hepatic A, informează marţi un comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău.
Buzău: Focarele de hepatită de tip A se extind În cele două focare de hepatită de tip A din două cartiere din Buzău şi Râmnicu Sărat s-au înregistrat în utimele 24 de ore alte patru noi cazuri.
Buzău: 14 cazuri de hepatită A la două şcoli Alţi cinci elevi, dintre care patru de la Şcoala nr. 6 şi un altul de la Şcoala nr. 7 din Buzău, au fost diagnosticaţi cu hepatită virală de tip A, numărul total al bolnavilor la cele două şcoli ajungând astfel la 14.
Vâlcea: Alertă la o şcoală din oraşul Brezoi după descoperirea unui focar de hepatită virală de tip A Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea a declanşat o operaţiune pe linie medicală în oraşul vâlcean Brezoi după ce a fost descoperit un focar de hepatită virală de tip A la o şcoală din cartierul "Valea lui Stan", a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr. Luminiţa...