Cele mai citite
 


Clinica de Hematologie şi Transplant din Tg. Mureş s-ar putea închide din cauza subfinanţării
joi, 13 ianuarie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Clinica de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş s-ar putea închide până în luna martie din cauza subfinanţării.
Şeful clinicii, dr. Istvan Benedek, a declarat, miercuri, că, deşi secţiile de Hematologie şi de Transplant au rezultate comparabile cu orice alt centru de performanţă din lume, în acest an i s-a comunicat că va primi doar 700.000 lei pentru medicamente, adică nici 8% din valoarea decontată anul trecut.

'Anul trecut am avut 9 milioane de lei pentru medicamente, anul acesta ne-au propus 700.000 lei. O să putem lucra o lună, o lună jumătate şi după aceea ce facem? Am cerut 5 milioane de lei pentru că am înţeles că trebuie redus (bugetul - n.r.). Au transmis că nu se poate', a afirmat dr. Istvan Benedek.

El a susţinut că nicio autoritate de statului, nici măcar ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, cu care este coleg în UDMR, nu s-a arătat interesat de activitatea acestei clinici unice în ţară, care efectuează transplant de măduvă la acelaşi nivel cu cele din Occident însă la jumătate de preţ faţă de ceea ce practică instituţiile similare din Europa.

'Viitorul este foarte sumbru. Două lucruri pot să fac: ori să fac prima mea meserie (de artist plastic - n.r.) ori să omor bolnavii sau să îi las să moară. (...) Noi am făcut peste 200 de transplanturi (de măduvă osoasă - n.r.) în ultimii 10 ani. Anual internăm la Hematologie peste 2.000 de bolnavi şi nimeni nu a venit aici să ne vadă', a spus dr. Benedek.
În opinia sa, desfiinţarea unor instituţii medicale de elită reprezintă 'o gândire proastă', care a dus Sănătatea la un nivel sub cel din anii '80.
Notare
Comentarii
de HOBAE ERIKA- LIDIA
Mare pacat daca aceasta clinica se va inchide. Am fost internata in acest centru de transplant ca si donator si cu mana pe inima va spun ca toata echipa acestui centru a dat dovada de profesionalism, seriozitate si cel mai important de subliniat este faptul ca acesti oameni pun foarte mult, mult, mult suflet in meseria lor delicata.( lucru rar intalnit in Bucuresti si in alte orase)Felicitari D-le Profesor Benedect , eforturile dv. ca aceasta clinica sa functioneze conform standardelor europene da speranta si incredere celor ce numai au sansa de a trai. Acesti domni care ne guverneaza poate ar trebui sa treaca printr-un episod din viata celor bolnavi de leucemie care asteapta cu disperare sa primeasca o punga de sange ca viata lor sa nu ia sfarsit , sau mare parte din viata lor sa fie petrecuta pe patul unui spital, cu 2-3 imtepaturi in vene pe zi, si sa astepte pomana de medicamente din partea statului , care uneori nu vine.
( ca nu sunt bani la casele de asigurari.) Este foarte trist ca acolo unde avem performante si unde medicii doresc intr -adevar binele pacientului organizatiile statului opresc functionarea sau blocarea activitatii. Domnillor guvernanti puneti-va o clipa in pielea unui bolnav de leucemie sau ganditi-va ca oricand puteti fii in locul acelui bolnav.Sanatatea este cadoul nostru al fiecaruia , primit de la Bunul Dumnezeu. NU-L SUPARATI PE DUMNEZEU! Sa va ajute Dumnezeu si sa va dea sanatate D-le. DOCTOR , dumneavoastra si familei cat si colegilor dumneavoastra din CENTRUL DE HEMATOLOGIE SI TRANSPLANT.Dati dovada de mult suflet si mult profesionalism. FELICITARI!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Clinica de Hematologie şi Transplant a SCJU Târgu Mureş a efectuat în acest an 23 de transplanturi de celule stem Specialiştii Clinicii de Hematologie şi Transplant a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş au anunţat, miercuri, efectuarea a două transplanturi alogene de celule stem hematopoietice, la doi bărbaţi în vârstă de 23, respectiv 34 de ani, astfel că numărul transplanturilor se ridică...
Liderul UDMR Târgu Mureş se va retrage din politică pentru a pregăti specialişti în domeniul hematologiei Preşedintele UDMR Târgu Mureş, prof. univ. dr. Benedek Istvan, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că intenţionează să se retragă din politică pentru a se concentra pe pregătirea unei noi generaţii de specialişti în domeniul hematologiei şi transplantului medular.
Mureş: Transplant de grefă pentru refacerea sistemului hematopoietic şi imunitar al organismului, în premieră naţională Şeful Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş, profesor doctor Benedek Istvan, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că a efectuat în premieră naţională un transplant de grefă, de la un tânăr polonez la unul român, cei doi având grupe sanguine diferite, pentru refacerea sistemului...
Mureş: Specialiştii în hematologie susţin necesitatea înfiinţării unui Registru Naţional pentru Transplant Prof. univ. dr. Istvan Benedek, şeful Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş, a declarat presei joi că dat fiind numărul mare de pacienţi care necesită transplant, existenţa unui Registru Naţional pentru Transplant în care să se regăsească posibili donatori cu histo-compatibilitate...
A IV-a conferinţă internaţională pe marginea tratamentului şi transplantului în leucemia acută, la Târgu Mureş Clinica de Hematologie şi Transplant Medular şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş organizează duminică a IV-a conferinţă internaţională 'Tratamentul şi transplantul în leucemia acută la adulţi şi copii', la care participă renumiţi specialişti din şase ţări.
Eugen Nicolăescu: La Târgu Mureş se va înfiinţa un centru-pilot de pregătire în domeniul chirurgiei cardiace la copii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că va iniţia procedurile pentru înfiinţarea, la Târgu Mureş, a unui centru-pilot de pregătire în domeniul chirurgiei cardiace la copii, care să pregătească specialişti atât pentru Spitalul Marie Curie din Bucureşti,...