Cele mai citite
 


Televizorul lăsat pornit în permanenţă dăunează dezvoltării copiilor
duminică, 10 iunie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Mama si copilul
 

 Televizorul lăsat pornit în permanenţă în casă dăunează dezvoltării limbajului şi inteligenţei copiilor mici, chiar dacă nu privesc la el, reducând numărul cuvintelor pe care le aud şi pronunţă, potrivit unui studiu american, relatează AFP.

"Televizorul pornit acasă reduce verbalizarea atât la copii, cât şi la cei care se ocupă de ei şi este deci potenţial nefast pentru dezvoltarea lor", a afirmat Dimitri Christakis, profesor de pediatrie de la Universitatea Qashington (nord-vest), principalul autor al studiului.

Ancheta a arătat că pentru fiecare oră în care televizorul este pornit, copiii aud între 500 şi 1000 mai puţine cuvinte din partea adulţilor.

"Adulţii pronunţă în general circa 941 de cuvinte pe oră. Studiul nostru a arătat că aceste cuvinte sunt aproape complet eliminate când copilul poate auzi televizorul", a afirmat Christakis.

"Pentru că 30% dintre americani spun că lasă televizorul pornit în permanenţă, inclusiv când nimeni nu se uită, rezultatele acestea sunt neliniştitoare", a adăugat Christakis, sfătuindu-i pe părinţi să nu utilizeze televiziunea pe post de baby-sitter.

Studiul a fost publicat în ediţia din iunie a revistei Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine. AGERPRES/(Laurenţiu Mihăilescu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Carmen Truţescu: La copii vizionarea tv - efect traumatizant asupra dezvoltării cerebrale normale (interviu) Dezvoltarea armonioasă a creierului uman reprezintă rezultatul interacţiunii favorabile a mediului înconjurător asupra unui potenţial de neurodezvoltare programat genetic, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES medicul psihiatru Carmen Truţescu de la Spitalul de Psihiatrie "Al. Obregia".
Specialiştii în diabet avertizează: Efectul reclamelor de la tv - mâncăm mai prost şi mai nesănătos Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. dr. Maria Moţa, a declarat miercuri, într-o conferinţă la Sibiu, că românii mănâncă din păcate mai mult şi mai nesănătos, sunt victimele ambalajelor frumoase şi ale reclamelor agresive de la televizor şi, în plus, dorm tot mai...
EXCLUSIV Pentru prima dată, pacienţii Spitalului Judeţean Sibiu plătesc privitul la televizor Pentru prima dată, pacienţii celui mai mare spital public din judeţul Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din municipiul reşedinţă de judeţ, au ocazia să se uite la televizor, în saloanele celor două secţii Medicală 1 şi 2, contra cost, o oră de privit la orice post TV costă un leu, a declarat...
Victor Ponta: Probabil, la expirarea interimatului la MS voi numi un alt membru al guvernului să asigure conducerea Premierul Victor Ponta a declarat, vineri seara, la România Tv, că după expirarea celor 45 de zile de interimat la Ministerul Sănătăţii ''probabil'' va desemna un alt membru al guvernului să exercite această funcţie pentru că nu are de gând să desemneze un alt ministru până nu se va forma noul guvern...
Nicolăescu: 6% din PIB pentru Sănătate rămâne un obiectiv politic, dar până în 2016 Acordarea a 6% din PIB pentru Sănătate este un obiectiv politic, care este însă asumat până în anul 2016, a declarat joi ministrul de resort, Eugen Nicolăescu, la Realitatea TV, după ce Federaţia Sanitas a anunţat grevă generală în sistemul sanitar pe motiv că ministerul nu a rezolvat revendicările ...
Program de recuperare a persoanelor cu afecţiuni cardiace implementat, în premieră naţională, la Iaşi Specialiştii de la Clinica de Cardiologie din cadrul Spitalului de Recuperare din Iaşi au inaugurat, în premieră naţională, un program TV de educaţie şi recuperare a bolilor cardiovasculare.