Cele mai citite
 


Timiş: Municipalitatea nu renunţă la statutul de spital al celor patru unităţi preluate de la Ministerul Sănătăţii
joi, 13 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Municipalitatea timişoreană nu doreşte să renunţe la statutul de spital al celor patru unităţi de sănătate cu paturi pe care le-a preluat, vara trecută, de la Ministerul Sănătăţii, deoarece au statut de spitale universitare, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, viceprimarul Timişoarei Adrian Orza.
''Nu putem să renunţăm la statutul lor de spitale universitare şi acestea au un alt regim. Am trimis o scrisoare şi cred că a fost semnată deja, atât de Instituţia Prefectului, cât şi de rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' din Timişoara, deputatul Ştefan Drăgulescu. Scrisoarea de motivare a opţiunii noastre a fost trimisă şi Ministerului Sănătăţii'', a declarat Orza.

Anul trecut, unsprezece unităţi spitaliceşti au fost transferate de la Ministerul Sănătăţii către administraţiile locale în judeţul Timiş, Primăria Timişoara preluând patru spitale - cel Municipal, cel de Boli Infecţioase ''Victor Babeş'', cel de Obstetrică-Ginecologie ''Dumitru Popescu'' şi cel Copii ''Louis Ţurcanu''.
Subprefectul Marossy Zoltan a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că primăriile care au preluat spitale trebuie să se decidă ce destinaţie le vor da, deoarece Ministerul Sănătăţii vrea să cunoască statutul lor, pentru împărţirea banilor.

''Este interesant că, dacă la început, toate primăriile s-au plâns că nu vor să le preia pentru că vor avea probleme cu banii, acum, acestea nu vor să renunţe la statutul de spital al unităţilor preluate, deşi nu ştiu la ce se înhamă. Vor fi anumite condiţii pe care Ministerul Sănătăţii le va stabili: acesta nu va mai achita alte cheltuieli aferente reparaţiilor sau întreţinerilor spaţiilor, ci va asigura doar banii de salarii. Cele care vor să rămână spitale vor trebui să poată asigura garda permanentă, iar în rural se pune problema personalului insuficient de cadre medicale'', a afirmat subprefectul.
Au fost luate în calcul mai multe variante, ca destinaţii ale spitalelor, între care şi transformarea lor în centre pentru bătrâni, ambulatorii, centre de urgenţă sau reunirea într-un centru unic cu conducere unitară.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Centrul de Medicină Genomică al UMF 'Victor Babeş' va avea un Registru Naţional de Boli Rare Centrul de Medicină Genomică al Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' Timişoara, împreună cu Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' din municipiu vor avea din acest an un Registru Naţional de Boli Rare, a anunţat, vineri, prof. univ. Maria Puiu, şeful disciplinei Genetică a Universităţii de...
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
Timiş: Spitalul Municipal Timişoara are nevoie de o nouă aparatură pentru radioterapie Spitalul Municipal Timişoara aşteaptă noile echipamente de radioterapie pentru pacienţii oncologici, întrucât cele aflate în uz se apropie de termenul de expirare, iar din 2017 nu va mai fi asigurată asistenţa de service, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Octavian Mazilu, manager general...
Timiş: Se pun bazele construirii unui Institut Oncologic privat, în Timişoara Incidenţa crescută a maladiilor canceroase în vestul ţării şi numărul insuficient de locuri pentru pacienţii afectaţi de aceste boli au determinat mediul privat să demareze un proiect de înfiinţare a unui Institut Oncologic privat la Timişoara. Acesta are şanse să se finalizeze înaintea Institutului...
Timiş: Raed Arafat, profesor invitat de Medicina de urgenţă la UMF Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a primit joi titlul de profesor invitat de Medicina de Urgenţă la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' din Timişoara, precum şi Diploma de Excelenţă pentru întreaga activitate depusă în sistemul sanitar românesc.