Cele mai citite
 


Gripă: Primele decese din acest an în Ungaria şi Muntenegru
joi, 13 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un prim caz de deces din cauza virusului gripal H1N1 în acest an a fost înregistrat în Muntenegru, a anunţat miercuri spitalul central din Podgorica într-un comunicat preluat de AFP. În acelaşi timp, virusul a făcut prima victimă din 2011 şi în Ungaria, a anunţat agenţia MTI.
Victima din Podgorica este o femeie în vârstă de 64 de ani, care a decedat miercuri la spital, unde a fost adusă în stare gravă, se precizează în comunicatul clinicii muntenegrene.

Alte şapte persoane sunt infectate în prezent cu virusul H1N1 în Muntenegru, dar starea lor este stabilă.

În Ungaria, un bărbat de 38 de ani a murit în prima săptămână a lui ianuarie din cauza gripei porcine, devenind prima victimă a virusului H1N1 din acest an din ţară, a anunţat miercuri un înalt responsabil al Serviciului de sănătate publică de la Budapesta /ANTSZ/.

Agnes Csohan a precizat că bărbatul făcea parte dintr-o categorie cu risc crescut pentru că era obez. În plus, nu era vaccinat şi a mers la doctor prea târziu, a adăugat ea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bazac: Virusul H1N1, extrem de puternic Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a atras atenţia că virusul N1H1 rămâne în continuare extrem de puternic, numărul cazurilor fiind în creştere, iar mortalitatea mult mai ridicată decât în cazul gripei sezoniere.
Gripă: 109 de decese în Ucraina, dintre care 14 ca urmare a contactării virusului H1N1 (bilanţ nou) O sută nouă de persoane au decedat în Ucraina ca urmare a gripei şi a infecţiilor respiratorii acute, potrivit un nou bilanţ dat publicităţii vineri de către Ministerul Sănătăţii de la Kiev, în timp ce mii de ucraineni riscă să se infecteze cu virusul H1N1, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii...
Virusul H1N1 a provocat 112 decese în Iran Virusul H1N1 a provocat moartea a 112 persoane în Iran de la mijlocul lunii noiembrie şi până în prezent, anunţă luni AFP şI EFE, citând un reprezentant al Ministerului Sănătăţii din Teheran. Numărul deceselor din cauza gripei porcine s-a dublat aproape faţă de precedentul bilanţ, din 15 decembrie, care...
Primul deces provocat de virusul gripei H1N1 în această iarnă în Suedia Un copil de şapte ani atins de virusul gripei H1N1 a murit vineri, fiind primul caz de deces provocat de această maladie şi înregistrat în cursul iernii în Suedia, a anunţat - sâmbătă - un responsabil al serviciilor de sănătate, potrivit cotidianului local Helsingborgs Dagblad.
Hunedoara: Al treilea caz de deces din cauza gripei Trei persoane din judeţul Hunedoara au murit după ce s-au îmbolnăvit de gripă, în acest sezon rece, ultimul deces fiind consemnat duminică la un bărbat din municipiul Orăştie, care a fost internat în stare gravă la o clinică de boli infecţioase din Timişoara, a informat, miercuri, Direcţia de Sănătate...
Maramureş: Gravidă decedată din cauza gripei noi Baia Mare, 16 dec /Agerpres/ - Femeia gravidă în luna a VII-a, din comuna Petrova, diagnosticată cu gripă nouă în urmă cu cinci zile, a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, a precizat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, dr. Vasile Bodnar.