Cele mai citite
 


Joi şi vineri se suspendă activităţile de plată la CNAS
joi, 13 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a anunţat, printr-un comunicat transmis AGERPRES, că în zilele de joi, 13 ianuarie, şi vineri, 14 ianuarie, se suspendă activităţile de plată în numerar a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate şi de eliberare a adeverinţei de asigurat, din cauza problemelor tehnice la sistemul informatic.
Pentru situaţiile de urgenţă, vor fi luate toate măsurile la nivelul fiecărei case de asigurări de sănătate, astfel încât drepturile asiguraţilor să nu fie afectate.

În această perioadă, persoanele fizice nesalariate şi care au obligaţia de plată a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate la casele de asigurări, pot face această plată prin virament sau prin mandat poştal, în conturile deschise la Trezoreria Statului. Compartimentele care desfăşoară activităţile mai sus menţionate, la casele de asigurări de sănătate, îşi vor adapta orarul de lucru cu asiguraţii, începând cu 17 ianuarie 2011, pentru rezolvarea cu promptitudine a solicitărilor asiguraţilor.

Preşedintele - director general al casei de asigurări de sănătate va lua toate măsurile necesare pentru a asigura continuitatea activităţii instituţiei, optimizând fluxurile legate de plata contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate şi de eliberare a adeverinţelor de asigurat, pentru a armoniza cerinţele funcţionale ale casei cu solicitările asiguraţilor, mai relevă comunicatul.

Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) este cel mai important instrument de lucru în activitatea caselor de asigurări de sănătate şi are ca scop preluarea într-o manieră informatizată a raportărilor furnizorilor de servicii medicale, medicamente şi de dispozitive medicale pentru a le deconta corespunzător cu normele legale în vigoare.

Acesta este un sistem foarte complex, care permite o evidenţă corectă, completă şi la zi, precum şi limitarea drastică a posibilităţilor de fraudare a sistemului de asigurări sociale de sănătate.
''Sistemul on-line a fost implementat recent şi este funcţional. În cadrul procesului de optimizare şi reglaj într-un sistem de o asemenea anvergură este normal să apară încetinirea temporară şi reversibilă a unor procese de calcul, consecinţă a modelării parametrilor de setare a echipamentelor şi corelărilor de proces la nivelul modulelor informatice şi/sau a aplicaţiilor adiacente'', se arată în comunicat.

La finalizarea perioadei de optimizare a bazelor de date, sistemul informatic va asigura reducerea timpilor de aşteptare la ghişeele caselor de asigurări de sănătate pentru toate activităţile care nu au fost preluate pentru procesare electronică.
Preşedintele CNAS, dr. Lucian Duţă, îi asigură pe beneficiari că problema tehnică apărută la platforma care gestionează bazele de date, independentă de SIUI, este derivată dintr-o sursă externă competenţelor CNAS şi a partenerilor săi contractuali şi este tratată cu toată seriozitatea pentru remedierea sa cu celeritate, în vederea contracarării impactului asupra asiguraţilor.

O defecţiune a sistemului informatic a provocat nemulţumiri, miercuri, din partea populaţiei care a venit să plătească contribuţia şi să îşi procure adeverinţele de asigurat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru cardul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru proiectul cardului naţional de sănătate (89,87 milioane lei fără TVA) la un an de la introducerea obligativităţii utilizării acestuia.
CNAS a penalizat opt unităţi medicale pentru nerespectarea obligaţiilor contractuale Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a penalizat opt unităţi medicale, din cele zece controlate în ultima săptămână a anului trecut, pentru nerespectarea obligaţiilor stipulate în contractele de furnizare de servicii medicale spitaliceşti încheiate cu CNAS.
CNAS precizează că a avut mai multe consultări cu medicii de familie privind noul Contract-cadru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a precizat, miercuri, că a avut mai multe runde de consultări cu Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie pe tema Contractului-cadru şi a normelor de aplicare a acestuia, încă din luna octombrie...
CNAS a achiziţionat servicii de colectare şi prelucrare a datelor pentru decontarea serviciilor medicale spitaliceşti Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a achiziţionat de la Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti servicii privind colectarea, prelucrarea datelor şi elaborarea rapoartelor în vederea decontării serviciilor medicale spitaliceşti, potrivit...
Măsuri pentru facilitarea achitării obligaţiilor către FNUASS Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), în calitatea sa de administrator al sistemului de asigurări sociale de sănătate, precizează, într-un comunicat remis, joi, AGERPRES, că persoanele fizice care au obligaţia să achite lunar contribuţiile către Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de...
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.