Cele mai citite
 


Arad: Infecţii cu rotavirus în două secţii pediatrice ale Spitalului Judeţean de Urgenţă
joi, 13 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii Direcţiei de Sănătate Publică Arad au identificat, în urma controlului coproantigenic efectuat în cele trei secţii pediatrice ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, patru cazuri pozitive pentru rotavirus, dintre cele douăsprezece probe de scaun analizate, toate negative pentru adenovirus.
''Controlul a vizat secţiile Pediatrie I, Pediatrie II şi Boli Infecţioase pediatrie ale SCJU, în două dintre secţii fiind dovedită circulaţia rotavirusurilor, iar a treia secţie fiind în investigare, cu probe în curs de prelevare'', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES dr. Dana Negru, medic epidemiolog, director executiv adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Arad.
Potrivit acesteia, cazurile pozitive de infecţie cu rotavirus sunt forme uşoare şi medii de boală. Pacienţii infectaţi au vârste cuprinse între 1 şi 3 ani.

''Nu avem încă elemente pentru susţinerea diagnosticului de infecţie nosocomială prin rotavirus la pacienţii pozitivi'', a adăugat dr. Dana Negru.
Rotavirusul este virusul responsabil de diareea acută în rândul sugarilor şi al copiilor mici în general. Până la vârsta de 5 ani, aproape orice copil a fost infectat cu acest virus cel puţin o dată. După infecţie, în organism se dezvoltă imunitatea şi următoarele infecţii sunt mai puţin severe. Rotavirusul este transmis pe cale orală şi infectează celulele din interiorul intestinului subţire, producând o enterotoxină ce determină apariţia gastroenterocolitei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Corpul de control al premierului: Suspiciuni că Spitalul de Pediatrie Piteşti a raportat date neadevărate despre infecţiile nosocomiale Reprezentanţii Spitalului de Pediatrie Piteşti au consemnat în Registrul de infecţii nosocomiale, lunar, între 1 ianuarie 2015 - 16 februarie 2016, faptul că nu a fost identificată nicio infecţie nosocomială, fără a exista însă buletine de analiză în acest sens, existând astfel suspiciunea că înregistrările...
SCJU Arad are contract cu Hexi Pharma numai pentru săpun chirurgical Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad are contract cu firma Hexi Pharma numai pentru achiziţionarea de săpun chirurgical, produsul fiind folosit pentru igiena mâinilor personalului medical şi, potrivit testelor de sanitaţie efectuate, nu pune niciun fel de probleme, susţine conducerea SCJU.
Brăila: Peste 50 de infecţii nosocomiale înregistrate în ultimul an la Spitalul Judeţean de Urgenţă, potrivit DSP Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila a înregistrat, în perioada mai 2015 - aprilie 2016, 54 de cazuri de infecţii nosocomiale (n.r. intraspitaliceşti), potrivit unei situaţii făcute publice joi de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.
Sălaj: Focar de infecţii nosocomiale la Spitalul Judeţean Şase femei, dintre care cinci gravide, au contactat infecţii în cursul unor operaţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, fiind diagnosticate cu sindrom meningean sub antibiotico-terapie, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, instituţie ce a realizat deja o...
Brăila: Aproape 40 de cazuri de infecţii intraspitaliceşti la SJU de la începutul anului La Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila s-au înregistrat, de la începutul anului, 38 de cazuri de infecţii intraspitaliceşti, potrivit unei situaţii făcute publice luni de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.
Spitalele din ţară au luat măsuri pentru înlocuirea dezinfectanţilor Hexi Pharma - grupaj II Reprezentanţii unităţilor sanitare din ţară anunţă că au luat măsuri pentru verificarea şi înlocuirea dezinfectanţilor furnizaţi de compania Hexi Pharma aflaţi pe stoc. În unele cazuri, lipsa pe stoc a unor dezinfectanţi care să fie conformi din punct de vedere al concentraţiei a determinat chiar amânarea...