Cele mai citite
 


Augustin Chifor, Federaţia TESA : Cerem stoparea desfiinţării unităţilor sanitare
joi, 13 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia TESA din Sănătate protestează faţă de măsurile Ministerului Sănătăţii de desfiinţare a unităţilor sanitare, precizează un comunicat de presă.
,,Constatăm, în ultima perioadă, că deciziile Ministerului Sănătăţii sunt îndreptate numai către o aşa-zisă 'eficientizare a cheltuielilor de personal',, spune liderul sindical, Augustin Chifor.

Sindicaliştii critică decizile ministerului sănătăţii care, în opinia lor, în majoritatea notelor de fundamentare justificările se referă aproape exclusiv numai la costurile cu cheltuielile de personal. Influenţa asupra calităţii serviciilor medicale pentru cetăţeni - la care participă, chiar dacă în mod indirect, şi personalul TESA şi muncitori din unităţile sanitare - este rareori luată în considerare.

,,Constatăm că mult-mediatizata descentralizare se transformă într-o 'centralizare', tot mai multe unităţi sanitare desfiinţându-se, devenind secţii externe ale spitalelor judeţene sau ale unor unităţi mai mari iar sindicatele nici nu mai sunt consultate la disponibilizările de personal', a spus Augustin Chifor.

Unul dintre cazurile unde desfiinţarea unităţii nu se justifică din niciun punct de vedere,afirmă liderul sindical, este Sanatoriul balnear Mangalia, unitate care nu beneficiază de fonduri financiare de la bugetul de stat, fiind finanţată exclusiv din venituri proprii. Prin urmare, sindicaliştii nu înţeleg de ce Ministerul Sănătăţii doreşte să desfiinţeze o unitate care nu are nicio legătură cu bugetul de stat şi care reuşeşte, inclusiv datorită personalului TESA şi muncitorilor, să funcţioneze în mod corect şi să se autofinanţeze.
Spitalul Municipal Târgovişte şi Sanatoriul TBC Moroieni sunt alte două cazuri de unităţi sanitare pe care Ministerul Sănătăţii le desfiinţează nejustificat.

Federaţia TESA a solicitat ministrului Cseke Attila să oprească această 'vânătoare de personal TESA şi muncitori' din unităţile sanitare. Sindicaliştii reamintesc ministrului sănătăţii că ponderea cheltuielilor cu personalul TESA în total cheltuieli de personal este foarte mică în multe unităţi sanitare, iar după publicarea ultimului normativ de personalse confirmă deficitul de personal TESA şi muncitori.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sindicaliştii Federaţiei Sanitas pichetează marţi Ministerul Sănătăţii Aproximativ 200 de sindicalişti, membri ai Federaţiei Sanitas, pichetează marţi, între orele 11:00 şi 13:00, sediul Ministerului Sănătăţii, au declarat pentru AGERPRES reprezentanţi ai Federaţiei.
Sindicaliştii din domeniul sanitar vor picheta, vineri, sediul Ministerului Sănătăţii Sindicaliştii din domeniul sanitar vor picheta, vineri, sediul Ministerului Sănătăţii între orele 13:00 - 15:00, concomitent cu întreruperea activităţii, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Sindicale Hipocrat remis, duminică, AGERPRES.
Sindicaliştii din Sănătate încep luni protestele; cadrele medicale întrerup temporar activitatea Federaţia Sindicală Hipocrat din România declanşează, luni, a doua etapă a protestelor, respectiv pichetarea Ministerului Sănătăţii şi întreruperea temporară a activităţii, culminând cu declanşarea grevei generale pe data de 31 octombrie, potrivit Federaţiei Sindicale Hipocrat.
Sindicaliştii din Sănătate au încheiat acţiunea de protest din faţa Ministerului Sănătăţii fără să rezolve nimic Sindicaliştii membri ai Federaţiei Sanitas au încheiat acţiunea de pichetare a Ministerului Sănătăţii fără să rezolve nimic.
Sindicaliştii cer negocierea personalului TESA din sănătate ce urmează să fie disponibilizat Funcţionarea tuturor spitalelor mari riscă să fie grav perturbată de reducerea cu peste 50 la sută a salariaţilor TESA, conform unui comunicat de presă al Federaţiei sindicale Solidaritatea Sanitară.
Sindicaliştii de la Sanitas se întâlnesc cu reprezentanţii MS Sindicaliştii de la Sanitas se întâlnesc luni cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.