Cele mai citite
 


Croaţia: Un bărbat bolnav de gripă porcină a murit, deşi fusese vaccinat
joi, 13 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat de 46 de ani din Croaţia a murit din cauza gripei porcine, deşi fusese vaccinat împotriva acestui virus, a anunţat miercuri şeful Clinicii de Boli Infecţioase din Zagreb, citat de AP.
Bărbatul, al cărui deces este al treilea cauzat de gripa porcină în acest sezon, nu a răspuns la vaccinul pe care l-a primit în urmă cu o lună, a spus doctorul Ante Beus. În mod normal, imunitatea persoanelor ar trebui să crească la două săptămâni după vaccinare.

Medicul a precizat că bărbatul, decedat în această săptămână, era obez şi avea diabet şi alte câteva boli, ceea ce ar fi putut împiedica vaccinul să-şi facă efectul. Medicii croaţi analizează în prezent cazul.

Autorităţile croate din domeniul sănătăţii fac apel la populaţie să se vaccineze, însă multe persoane sunt reticente. Peste 20 de decese au fost înregistrate anul trecut în Croaţia în timpul izbucnirii virusului gripei porcine la nivel mondial. Circa 1.000 de persoane ar fi bolnave în prezent.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pistol (CNSCBT): Nu avem gripă porcină; cele 12 persoane care au murit - confirmate cu virus gripal sezonier Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Adriana Pistol, a afirmat joi că în România nu există gripă porcină, precizând că cele 12 persoane care au murit în ultima săptămână au fost confirmate cu virus gripal sezonier.
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).
Botoşani: Gripa porcină, confirmată la bărbatul de 54 de ani care a decedat marţi Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani confirmă că bărbatul de 54 de ani, care a decedat, marţi, în timp ce era transferat către o clinică din Iaşi, avea virusul grupei porcine.
Suceava: Al doilea caz în judeţ de deces cauzat de gripa porcină Un bărbat în vârstă de 58 de ani, din zona Vatra Dornei, diagnosticat cu gripă cu virus AH1N1, ce prezenta afecţiuni cronice asociate, a murit în Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES, joi, de Biroul de presă al DSP Suceava.
A fost înregistrat primul deces de gripă porcină, la un bărbat din Capitală Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat că a fost înregistrat primul deces de gripă porcină, la un bărbat din Capitală.
Satu Mare: Suspiciunea de gripă porcină nu se confirmă, anunţă DSP Bărbatul internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare cu suspiciune de gripă porcină va fi externat miercuri, analizeze de laborator infirmând existenţa acestui virus.