Cele mai citite
 


Călătoriile lungi în spaţiu i-ar transforma pe oameni în fiinţe scunde, umflate şi chele
miercuri, 10 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Londra, 10 iunie /Agerpres/ - Călătoriile lungi în spaţiu, precum cele anticipate în filmele SF de genul Star Trek, ar putea avea efecte estetice nedorite asupra fizicului participanţilor, care vor risca să rămână cheli şi să se transforme în nişte persoane… urâte şi grase.

Aceasta este concluzia unui nou studiu, realizat de oameni de ştiinţă de la University College din Londra, conform cărora trăitul în spaţiu timp de mai mulţi ani sau chiar mai multe generaţii ar afecta în mod negativ aspectul fizic al oamenilor, întrucât aceştia n-ar mai depune nici un efort pentru a se mişca sau a menţine o temperatură ridicată a corpului.

Gravitaţia zero – se precizează în studiul preluat de The Telegraph – i-ar transforma pe oameni în fiinţe scunde şi ar face inutilă dezvoltarea oaselor şi a muşchilor.

Feţele umane ar fi umflate, iar părul de pe cap ar dispărea, întrucât fluidele ar „bălti” în pielea craniului şi nu ar mai fi nevoie de protejarea capului de frig.

„Fără gravitaţie, fluidele ar bălti în craniu, ceea ce ar determina capul să arate mereu umflat şi cu proporţii exagerate. De asemenea, n-ar mai fi nevoie de păr pentru protejarea de frig şi nici de gene pentru apărarea ochilor de praf. Prin urmare, acei oameni ar putea ajunge să nu mai aibă păr deloc”, a explicat unul dintre cercetători.AGERPRES/(Daniel Duncă)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Astronautul Scott Kelly continuă să aibă probleme de sănătate la trei luni de la revenirea de pe ISS Pentru a vedea dacă omul ar putea suporta călătorii lungi în spaţiu, americanul Scott Kelly a petrecut recent 340 de zile la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), experimentând acest lucru în condiţii reale, scrie 20minutes.fr. Însă, la aproape trei luni de la revenirea pe Pământ, în 1 martie...
TOP ŞTIINŢÃ Principalele noutăţi din domeniu anunţate în luna martie Cunoaşterea ştiinţifică este diversificată continuu. Zi de zi pe fluxurile de ştiri ajung informaţii cu privire la noi descoperiri din diferite domenii, fie că este vorba despre Univers şi spaţiul cosmic, despre Pământ şi biosferă, despre istorie şi arheologie, despre mediu etc. Prezentăm o selecţie...
Spaţiu de joacă pentru copiii internaţi în Spitalul Marie Curie Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat miercuri la inaugurarea spaţiului de joacă pentru copii din curtea Spitalului "Marie Curie", în prezenţa personalului medical, a copiilor internaţi în spital şi a părinţilor acestora.
Vaslui: Spaţiu de salino-terapie la Centrul de Asistenţă Medico Socială din Băceşti Conducerea Centrului de Asistenţă Medico Socială din Băceşti a finalizat amenajarea în cadrul unităţii a unui spaţiu spaţiu pentru salino-terapie, a anunţat, joi, directorul Ion Brişcaru, în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Judeţean Vaslui, organizată chiar în incinta centrului.
Alba: Un spaţiu inedit de relaxare pentru pacienţii viitoarei secţii de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Viitoarea secţie de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, o clădire a cărei construcţie va demara în vara acestui an, va dispune de un spaţiu inedit de relaxare în aer liber pentru pacienţi, acesta urmând să fie amplasat pe terasa imobilului.
Vaslui: Un spaţiu pentru salino-terapie şi un lac de agrement vor fi amenajate la un centru socio-medical Conducerea Centrului de Asistenţă Medico Socială din Băceşti intenţionează să amenajeze anul acesta, în cadrul unităţii, un lac de agrement şi un spaţiu pentru salino-terapie.