Cele mai citite
 


Tulcea: Anchetă administrativă la Centrul de recuperare din Zebil
joi, 13 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea a demarat o anchetă la Centrul de recuperare din satul Zebil pentru a stabili circumstanţele în care un tânăr cu probleme psihice a fost internat în spital cu ruptură de splină.
Directoarea instituţiei, Dumitra Bădulescu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că tânărul de 25 de ani, cu probleme de întârziere mintală, internat în Centrul de recuperare din localitatea Zebil, a fost spitalizat în urmă cu aproape o săptămână la Tulcea în regim de urgenţă, diagnosticul medicilor fiind ruptură de splină.
'Pentru a preîntâmpina o hemoragie internă, medicii au decis să extirpe splina, ieri (marţi - n.r.) el fiind externat într-o stare bună. Circumstanţele în care tânărul a ajuns în spital sunt însă neclare deocamdată, motiv pentru care am demarat o anchetă administrativă', a afirmat Bădulescu.

La primele discuţii purtate cu tânărul, acesta a susţinut că a căzut din pat, apoi că a căzut pe scări, iar la insistenţele membrilor Comisiei de disciplină el a spus că a fost lovit.
'Asistentul medical acuzat că l-ar fi lovit a afirmat că, în urma unor discuţii, tânărul cu probleme psihice a încercat să fugă, el a vrut să îl prindă de gluga hanoracului, însă băiatul a alunecat şi a căzut', a menţionat directoarea.

Cu prilejul anchetei desfăşurate până acum de DGASPC au apărut informaţii privind o eventuală lovire a tânărului de către asistentul medical, motiv pentru care instituţia continuă demersurile pentru a afla circumstanţele în care s-a produs evenimentul.
'Iniţial, am dorit desfacerea contractului de muncă în cazul asistentului medical, însă deocamdată nu avem dovezi de lovire a tânărului, motiv pentru care am putea aplica o sancţiune ce vizează penalizarea cu 10% din salariu pentru următoarele 3 - 6 luni', a spus şeful DGASPC.
Centrul de recuperare şi reabilitare a persoanelor cu handicap din localitatea Zebil oferă servicii de găzduire şi îngrijire adaptată problemelor persoanelor asistate, programe de reabilitare şi inserţie socială, capacitatea acestuia fiind de 150 de locuri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: A fost inaugurat un nou centru pentru persoanele cu probleme psihice Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea a inaugurat, marţi, Centrul de recuperare şi reabilitare neuro-psihiatrică din comuna Horia, pentru care autorităţile judeţene au solicitat fonduri încă din anul 2008.
Dolj: Celulă de criză şi anchetă internă la DGASPC după ce doi tineri s-au sinucis Craiova, 7 dec /Agerpres/ - Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj a demarat o anchetă internă, iar la nivelul instituţiei s-a constituit o celulă de criză după ce o fată de 13 ani şi un băiat de 19 ani, ambii aflaţi în case de tip familial ale instituţiei...
Prahova: Anchetă la un centru psihiatric unde o femeie cu autism internată de 21 de ani a născut un copil O femeie cu afecţiuni neuropsihice, care era internată de 21 de ani la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu handicap din oraşul Urlaţi, a născut un copil, iar autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili cum a fost posibil ca femeia să rămână însărcinată...
Tulcea: Fonduri pentru reabilitarea Centrului de recuperare neuro-psihiatrică din Horia Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea a primit finanţarea necesară punerii în practică a proiectului de reabilitare a Centrului de recuperare şi reabilitare neuro-psihiatrică din localitatea Horia, aplicaţia pentru obţinerea finanţării fiind depusă încă din...
Olt:Anchetă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului în cazul "micului Hercule" Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt s-a autosesizat şi a început o anchetă în cazul copilului în vârstă de 8 ani, din comuna Icoana, cunoscut drept "micul Hercule" datorită performanţelor sale sportive, pentru a stabili dacă minorul a fost afectat de antrenamentele...
Tulcea: Modernizări de peste 900.000 de euro, în centrele de asistenţă socială din judeţ Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea derulează în prezent proiecte de modernizare a unor centre din judeţ în valoare de aproape 331.000 euro, conducerea instituţiei aşteptând de aproape doi ani demararea unui alt proiect similar în valoare de 650.000 de euro...