Cele mai citite
 


Mehedinţi: Virozele şi pneumoniile în creştere
vineri, 14 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul bolnavilor din judeţul Mehedinţi depistaţi cu viroze şi pneumonii a crescut în această perioadă faţă de săptămâna 27 decembrie 2010-2 ianuarie 2011, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei pentru Sănătate Publică, dr. Romaniţa Ionovici.
Potrivit sursei citate, în cazul infecţiilor acute ale căilor respiratorii de la 1.167 cazuri diagnosticate cu 14 internări s-a ajuns la 1.259 cu 24 de internări, iar pneumoniile acute au crescut de la 409 cazuri cu 34 internări la 499 cu 51 de internări.
'Situaţia se datorează schimbărilor bruşte de temperatură şi vinei bolnavilor de a purta îmbrăcăminte neadecvată şi a nu ţine seama de recomandările medicilor referitoare la măsurile ce trebuie luate pentru întărirea imunităţii organismului, printre acestea numărându-se alimentaţia bogată în legume şi fructe şi evitarea frecventării spaţiilor aglomerate', a precizat Ionovici.
În judeţul Mehedinţi continuă campania de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon, din cele 18.752 doze vaccin repartizate de Ministerul Sănătăţii utilizându-se deja, până la această dată, 87 %.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii, sub media celor din 2014 Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii acute se află cu mult sub media celor din anul 2014, a declarat miercuri seara, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Mehedinţi: Numărul virozelor şi pneumoniilor a crescut cu 40% În judeţul Mehedinţi numărul infecţiilor acute ale căilor respiratorii - viroze şi pneumonii - a crescut cu 40% în această săptămână faţă de perioada 2-8 noiembrie, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate publică (DSP) Mehedinţi, Marinică Stoian.
Mehedinţi: Aproape 2.000 de persoane cu infecţii respiratorii şi pneumoni acute Un număr de 1.500 de persoane cu infecţii respiratorii acute din judeţ au solicitat, în ultimele două săptămâni, asistenţă medicală şi medicamentaţia necesară tratării lor, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Mehedinţi: Virozele şi pneumoniile, în scădere Numărul infecţiilor acute şi al pneumoniilor au scăzut în a doua decadă a lunii aprilie în judeţ cu 105 şi, respectiv, 40 de cazuri, a declarat joi, pentru AGERPRES, reprezentanta Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Cristina Chiriloiu.
Mehedinţi: Peste 1.200 cazuri de infecţii respiratori şi pneumoni acute Medicii de familie din judeţ au raportat în ultimele două săptămâni un număr de 1.222 cazuri de viroze şi pneumonii acute, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Mehedinţi, dr. Romaniţa Ionovici.
Mehedinţi: Infecţiile acute şi pneumoniile sunt în scădere Infecţiile acute şi pneumoniile au scăzut cu aproximativ 30% faţă de ultima decadă a lunii noiembrie, a declarat joi seară, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.