Cele mai citite
 


Timiş: Ficatul şi rinichii prelevaţi de la un acidentat vor salva alte vieţi
vineri, 14 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cea de-a doua prelevare de organe din acest an, în mai puţin de o săptămână, a avut loc la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, în noaptea de miercuri spre joi, de această dată recoltându-se rinichii şi ficatul unei victime.
Medicii timişoreni, împreună cu două echipe de medici (din Bucureşti şi Cluj) au realizat intervenţia asupra unui bărbat de 66 de ani, din judeţul Arad, care a fost internat cu două zile mai devreme, cu traumatism cranio-cerebral prin cădere de la înălţime.
'Miercuri dimineaţa, testele efectuate de medici au arătat că bărbatul intrase în moarte cerebrală. Familia şi-a dat acordul pentru prelevarea ficatului şi a rinichilor. În ultimii ani, inima românilor se deschide tot mai mult spre ajutorarea bolnavilor înscrişi pe listele de transplant', a declarat, joi, dr. Dan Ilincariu, coordonator Transplant din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara.
Ficatul prelevat a fost preluat de echipa din Bucureşti, iar rinichii de specialişti din Cluj. Momentan, la Timişoara nu se efectuează transplanturi de organe.
În anul 2009, la Spitalul Judeţean Timişoara s-au înregistrat doar trei prelevări de organe, dar, în 2010, familiile persoanelor aflate în moarte cerebrală au fost mult mai deschise faţă de acest aspect. Astfel, din cei douăzeci şi unu de pacienţi declaraţi în moarte cerebrală, în cincisprezece cazuri, familiile şi-au dat acordul pentru prelevarea de organe.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: O nouă prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de marţi spre miercuri, ficatul şi rinichii de la o pacientă ce intrase în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular...
Timiş: Prima prelevare de ţesut osos din acest an, la Spitalul Judeţean Timişoara Timişoara, 22 feb /Agerpres/ - O echipă de chirurgi de la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi Cluj, au efectuat, marţi dimineaţă, cea de-a noua prelevare de organe din acest an, în cadrul căreia s-a...
Timiş: O nouă prelevare de organe la Timişoara La Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara a avut loc, în noaptea de luni spre marţi, o nouă prelevare de organe de la un tânăr de 18 ani din Arad, care suferise un accident rutier la finele săptămânii trecute.
Timiş: La Spitalul Judeţean a fost efectuată a noua prelevare de organe din acest an O echipă de medici din Bucureşti şi Cluj, alături de cei de la Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara, au efectuat, miercuri dimineaţă, cea de-a noua prelevare de organe din acest an.
O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de duminică spre luni, ficatul şi rinichii de la o tânără din Arad, care suferise un accident vascular cerebral.
Timiş: Prelevare de pancreas, la Spitalul Judeţean Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat vineri dimineaţa, ficatul, pancreasul şi rinichii de la un pacient în vârstă de 49 de ani, din Oradea.