Cele mai citite
 


Tudor Ciuhodaru critică intenţia guvernului de a cere bani pentru asigurările de sănătate persoanelor fără venituri
vineri, 14 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi,?consideră imorală şi absurdă intenţia guvernanţilor de a solicita persoanelor fără venituri să contribuie la fondul asigurărilor de sănătate.
Tudor Ciuhodaru a declarat, joi, prin intermediul unui comunicat de presă, că prin această intenţie actuala guvernare nu poate decât să convingă că precedentul proiect de hotărâre ce se viza taxarea celor cu pensii sub 740 de lei este real şi nu doar o eroare pe site-ul Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate.
''Plătirea unei taxe de 37 de lei la Casa Asigurărilor de Sănătate de către cei fără venit ridică cel puţin două probleme. Prima, şi cea mai importantă dintre ele, este cea etică: cum să ceri bani celui care nu-i are? Nu cumva îl împingem spre infracţionalitate? Să fure, să se prostitueze sau să intre în clanuri mafiote? Dacă îi transformăm în infractori, în locul celor aproape 50 de lei pe an pe care i-ar da statului vor primi lunar 2.400 de lei, bani care reprezintă cheltuiala pe care o face statul cu un deţinut.?Probabil că au uitat proverbul?care spune că 'De unde nu e nici Dumnezeu nu cere'. Se pare că actuala guvernare se crede mai potentă decât Divinitatea'', afirmă Tudor Ciuhodaru în comunicat.
A doua problemă legată de plătirea taxei de 37 de lei la Casa de Asigurări de Sănătate este, potrivit lui Ciuhodaru, de ordin tehnic şi logistic şi se referă la modalitatea de recuperare a datoriilor de la rău platnici.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Medicii de la 'Urgenţe' vor taxă pe viciu pentru importatorii de produse etnobotanice Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi vor iniţierea unui proiect legislativ prin intermediul căruia să fie impusă 'taxa pe viciu' pentru importatorii şi comercianţii de plante cu efecte halucinogen.
Dr. Tudor Ciuhodaru: Pentru a afla dacă este urgenţă sau nu, pacientul trebuie consultat Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi afirmă că orice cadru medical trebuie să respecte codul deontologic şi să acorde asistenţă specializată tuturor pacienţilor care le trec pragul.
Iaşi: Deţinut adus la spital cu gâtul tăiat Un deţinut de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi a fost adus joi în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi cu gâtul tăiat şi mai multe zgârieturi la nivelul braţelor.
Iaşi: 10 intoxicaţii cu etnobotanice într-o singură gardă Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi sunt alarmaţi de creşterea numărului consumatorilor de plante etnobotanice după ce în ultima gardă au acordat îngrijiri medicale pentru 10 de persoane care au consumat astfel de produse.
Iaşi: În stare gravă din cauza şamponului O femeie în vârstă de 68 de ani a fost adusă în stare gravă la?Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, la scurt timp?după ce a utilizat un şampon.
Iaşi: Medici, asistaţi de forţe de ordine, în cazul unei intervenţii chirurgicale Personalul medical de la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi a solicitat să fie asistat de paznici în blocul operator, pentru a linişti un pacient care a încercat să se sinucidă din cauza soţiei plecate la muncă în străinătate.