Cele mai citite
 


'Gena credinţei' contribuie la răspândirea religiei
vineri, 14 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Religia şi doctrinele religioase vor cunoaşte o răspândire din ce în ce mai mare în lume datorită faptului că oamenii credincioşi transmit 'gena credinţei' copiilor lor, iar persoanele credincioase au de regulă mai mulţi copii decât cele atee. 'Cu cât un om este mai credincios, cu atât are mai mulţi copii' - constată profesorul de economie de la Universitatea Cambridge, Robert Rowthorn, citat joi de publicaţia The Daily Telegraph.
La baza constatării sale se află rezultatele unui sondaj realizat în 82 de ţări între 1981 şi 2004, care arată că adulţii care merg cel puţin o dată pe săptămână la biserică sau într-un alt lăcaş de cult au în medie mai mult de doi copii, cei care merg o dată pe lună la biserică au doi copii, iar cei care fac acest lucru mai rar au mai puţin de doi copii.

Cu câţiva ani în urmă, directorul Institutului pentru structura genelor din SUA, Dean Hamer, stabilise o legătură între sentimentul religiozităţii şi compoziţia chimică a creierului, după ce studiase mai mult de 2000 de mostre de ADN.

În cadrul unui experiment, el solicitase unui grup de voluntari să răspundă la un chestionar cu 226 întrebări pentru a determina relaţia acestora cu Dumnezeu. Ca urmare a studiului respectiv, cercetătorii au ajuns la concluzia că oamenii care cred profund în Dumnezeu au o genă specială în organism, căreia i-au atribuit codul VMAT2.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Descoperire promiţătoare pentru tratarea cancerului de prostată (studiu) O genă extrem de importantă, numită GATA 2, care favorizează rezistenţa la chimioterapie în cazurile de cancer de prostată a fost identificată de o echipă internaţională de cercetători de la Spitalul Mount Sinai din New York, relatează EFE, menţionând că această descoperire permite un nou tratament,...
Mobilizare în SUA împotriva spectrului unei bacterii rezistente la toate antibioticele Autorităţile din domeniul sănătăţii din SUA îşi vor intensifica eforturile pentru a opri apariţia unor tulpini bacteriene rezistente la toate antibioticele, după recenta descoperire a unui pacient infectat cu o bacterie mutantă, insensibilă chiar şi la un antibiotic de ultimă instanţă, informează agenţia...
Sondaj Avangarde: Pompierii, Armata, Biserica - pe primele locuri în încrederea românilor Pompierii, Armata şi Biserica sunt primele trei instituţii în care românii au încredere, pe locurile următoare situându-se şcoala, mass-media şi sistemul sanitar, relevă Barometrul de opinie naţional realizat de Avangarde, în perioada 21 - 28 aprilie a.c.
A fost descoperit un al doilea pacient din SUA infectat cu o bacterie super-rezistentă Un al doilea pacient infectat cu o bacterie care posedă o genă capabilă să confere rezistenţă la o clasă de antibiotice de ultimă instanţă a fost identificat în SUA, informează agenţia France Presse (AFP).
Gena "creierului mare" a permis creşterea evolutivă a neocortexului uman O singură genă proprie fiinţelor umane pare că a netezit calea spre dezvoltarea inteligenţei umane, prin sporirea remarcabilă a numărului de celule aflate într-o zonă cheie a creierului, sunt de părere cercetătorii germani de la Institutul Max Planck din Dresda, care au studiat evoluţia creierului uman...
Oamenii de ştiinţă au descoperit similitudini genetice între prieteni Cine se aseamănă se adună, spune un vechi proverb popular, iar oamenii de ştiinţă americani susţin că acesta are o fundamentare ştiinţifică. Membrii unui grup de prieteni au în comun acelaşi ADN, au stabilit ei, în premieră, potrivit unui articol apărut în revista Proceedings of the National Academy...