Cele mai citite
 


Un centru de primire a copiilor străzii, în Sectorul 3
vineri, 14 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Sectorului 3 prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a înfiinţat un nou centru destinat copiilor străzii, amplasat în strada Marin Pazon nr. 2B, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 3.
Centrul de primire în regim de urgenţă pentru copiii străzii a fost realizat cu sprijinul Guvernului României, Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, în cadrul proiectului 'Iniţiativa Copiii Străzii'.
Proiectul are ca scop diminuarea fenomenului cerşetoriei, combaterea exploatării copiilor din mediul stradal şi îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora.
Aici pot fi primiţi copiii care locuiesc în stradă, separaţi de familiile lor, pentru perioade lungi,
copiii care locuiesc cu familiile lor, dar care merg ori sunt duşi zilnic pe stradă pentru a cerşi, spăla parbrize sau sunt obligaţi să desfăşoare activităţi similare, copiii care locuiesc pe stradă împreună cu familiile.
În cadrul acestui centru persoanele asistate vor beneficia de următoarele servicii: găzduire, hrană, consiliere psiho-socială şi juridică, educaţie non-formală şi informală, educaţie pentru sănătate, inclusiv pentru prevenirea şi eliminarea consumului de droguri, substanţe halucinogene, alcool şi prevenire BTS, asigurarea igienei şi îngrijirii personale, asistenţă medicală primară, reintegrare familială şi socială, menţinerea legăturii cu familia lărgită şi alte persoane importante pentru copil, activităţi recreative şi de socializare.
Proiectul a beneficiat de finanţare din partea Consiliului Local al Sectorului 3 prin DGASPC - 455.785 euro, Banca de Dezvoltare a Consilului Europei - 241.613,10 euro, Guvernul României - 6000 euro.
Prin furnizarea serviciilor în cadrul centrului se urmăreşte reducerea fenomenului 'copiii străzii', diminuarea izolării sociale, creşterea şanselor de reintegrare socială, creşterea calităţii serviciilor de îngrijire, recuperare şi sociale, facilitarea accesului la servicii, completarea gamei de servicii oferite acestor copii, modificarea atitudinii comunităţii faţă de această problematică.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Brăila: Centru pentru copii abuzaţi, amenajat cu donaţii primite de la Crucea Roşie din Germania Centrul de Plasament în Regim de Urgenţă pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat din Brăila a fost amenajat cu donaţii primite de filiala Crucea Roşie Brăila de la Crucea Roşie din Germania.
Dolj: Peste 20 de persoane au ajuns în acest an la spital din cauza consumului de droguri Peste 20 de persoane au ajuns în urgenţa Spitalului Judeţean de Urgenţă /SJU/ din Craiova de la începutul acestui an din cauza consumului de droguri.
Olt: Direcţia pentru Protecţia Copilului a depus un denunţ împotriva tatălui "micului Hercule" Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt a depus, luni, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, un denunţ împotriva lui Iulian Stroe, tatăl "micului Hercule", acuzat de rele tratamente aplicate minorului din cauză că bărbatul îşi determină copiii să facă exerciţii...
Botoşani: Fata de 14 ani care a fost bătut crunt de tatăl ei, preluată de DGASPC Fata de 14 ani care a fost agresată de tatăl ei cu un cablu electric a fost preluată în îngrijire de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Botoşani, a anunţat, joi, directorul DGASPC, Dan Şlincu.
Braşov: Centru de Recuperare pentru Copilul cu handicap, inaugurat la Brădet Unul dintre cele mai moderne Centre de Recuperare pentru Copilul cu handicap, aflat în incinta Centrului de Reabilitare Şcolară Brădet din Braşov, de care vor beneficia aproximativ 200 de copii şi tineri din zonă, a fost inaugurat miercuri, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Direcţia...