Cele mai citite
 


Cercetătorii au reuşit să aducă sub control celulele responsabile de declanşarea cancerului
vineri, 14 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cercetătorii britanici cred că au descoperit o tehnică prin care celulele maligne devin benigne, oprindu-le astfel să se răspândească în corp şi să constituie o ameninţare pentru viaţă, potrivit ediţiei de joi a cotidianului The Telegraph.
Abordarea revoluţionară constă în revenirea la genele care blochează dezvoltarea cancerului şi care au fost dezactivate de boală. Potrivit noii descoperiri, tumora deja formată nu este redusă, dar se blochează răspândirea bolii în corp.

Echipa de cercetare de la Nottingham University a testat procedura pe animale; experimentul a avut 100% succes şi acum speră să colaboreze cu o companie farmaceutică pentru a produce medicamentul pentru oameni.

Articolul The Research, publicat în Journal Molecular Cancer, explică modul în care dr. Cinzia Allegrucci şi dr. Andrew Johnson acţionează pentru reactivarea genelor care suprimă evoluţia tumorii.

În mod obişnuit, divizarea celulelor este controlată de anumite gene care omoară sau repară celule afectate sau străine. Dar cancerul apare când aceste celule evoluează greşit - în special dacă genele ce au rolul de a suprima tumora sunt dintr-o anumită cauză dezactivate.

Echipa de cercetare a folosit o nouă tehnică, ce implică folosirea proteinelor de la salamandre, care pot să activeze şi să dezactiveze genele umane.

Echipa a descoperti că, atunci când aceste proteine au fost amestecate cu celule ce cauzează cancerul la sân, au fost reactivate genele de suprimare a cancerului. La şoareci cărora li s-a provocat cancerul de sân, o injecţie cu proteine a oprit boala din evoluţie.

'Devine clar faptul că boala nu este cauzată numai de gene 'defecte', ci şi de schimbări în celule care ajută la activarea şi dezactivarea genelor, a afirmat Nell Barrie de la Cancer Research UK.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cercetătorii americani au descoperit că elefanţii 'înşală' cancerul (studiu) Oamenii de ştiinţă cred că au rezolvat misterul imunităţii elefanţilor împotriva cancerului, boală pe care aceste animale o dezvoltă rareori în comparaţie cu omul, în ciuda faptului ca organismul lor are mult mai multe celule, potrivit unui studiu publicat în revista Journal of the American Medical ...
Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer cere implementarea de urgență a unui program național de screening pentru cancerul de sân 8,5% dintre femeile examinate au fost identificate cu probleme ale sânilor. 83,7% dintre femeile din mediul rural nu și-au controlat niciodată sănătatea sânilor. Doar 37% dintre femeile testate se autopalpează lunar. 4,78% dintre femeile examinate au un istoric de cancer de sân în familie. ...
Cancerul de sân: Aceeaşi rată de supravieţuire la simpla extirpare a tumorii şi la dubla mastectomie (studiu) Femeile cu cancer la un sân care au optat pentru o dublă mastectomie (îndepărtarea chirugicală a ambilor sâni) au supravieţuit tot atât de mult cât cele care au fost supuse unei operaţii de extirpare a tumorii urmate de radioterapie, arată un studiu american publicat marţi în Journal of the American...
Cancerul de sân ereditar poate fi prevenit Aproximativ 10% din cancerele de sân sunt moştenite. Femeile care sunt expuse la un astfel de risc pot preveni apariţia cancerului mamar printr-un test genetic BRCA. Testul are scopul de a identifica mutaţii ale genelor BRCA 1 şi BRCA 2, responsabile de apariţia cancerului de sân şi...
Noi indicii genetice privind cancerul de sân Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Cambridge au identificat trei noi regiuni genomice care ar putea determina sau influenţa apariţia şi evoluţia cancerului de sân, conform HealthDay News.
Proiect de cercetare: O bio-bancă de probe de la pacienţi cu cancer din România pentru analizarea factorilor de risc Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" a lansat vineri un proiect de înfiinţare a unei bio-bănci care să conţină probe biologice de la 4.300 de pacienţi români cu diferite tipuri de cancer, precum şi date demografice, clinice şi despre stilul de viaţă al acestora.