Cele mai citite
 


Iaşi: Poliţiştii au deschis dosar penal femeii care şi-a abandonat nou-născutul în faţa mănăstirii
vineri, 14 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Poliţiştii ieşeni au demarat o anchetă pentru a afla identitatea femeii care, miercuri seara, şi-a abandonat copilul la puţin timp după naştere şi au întocmit dosar penal în lipsă pentru punerea în pericol a vieţii acestuia.
Subinspectorul Virginia Pralea a declarat, joi, pentru AGERPRES, că a fost întocmit dosar penal pentru 'comiterea infracţiunii de punere în pericol a unei persoane aflată în imposibilitatea?de a se îngriji', infracţiune prevăzută în art. 134 Cod Penal.
'În prezent, se fac verificări complexe în vederea identificării mamei care, dacă va fi găsită vinovată, riscă să primească între unu şi trei ani de închisoare', a explicat subinspectorul Pralea.
Măsura a fost luată după ce miercuri, în jurul orei 19,00, o fetiţă nou-născută a fost abandonată la poarta mănăstirii Frumoasa din Iaşi. Atât poliţiştii cât şi medicii de la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi susţin că bebeluşul, în greutate de 3.050 de grame, nu avea cordonul ombilical tăiat şi era încă în placentă.
În momentul în care a fost găsit de măicuţe, acesta era înfăşurat cu tot cu placentă într-un cearşaf şi o geacă. Ea a fost dusă la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi.
Potrivit medicilor, fetiţa ar fi fost abandonată la aproximativ două ore de la naştere de una dintre rudele celei ce i-a dat viaţă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Dosar penal în cazul decesului bebeluşului de opt luni; DSP şi Colegiului Medicilor fac anchete Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a demarat o anchetă administrativă în cazul unui bebeluş în vârstă de opt luni, suspect de meningo-encefalită, care a murit în elicopterul care-l transporta de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava la un spital din Iaşi, pentru a se vedea dacă au fost...
Prima naştere după fertilizarea in vitro, la Iaşi Primul copil conceput prin fertilizare in vitro într-o clinică din Iaşi - o fetiţă - a fost născută la începutul acestei săptămâni la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi.
Procurorii au deschis dosar penal în legătură cu decesul unui copil la Spitalul 'Sfânta Maria' din Iaşi Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi a deschis joi un dosar penal în legătură cu decesul unui băiat de opt ani, în timp ce se afla sub tratament la Spitalul de copii 'Sfânta Maria' din Iaşi.
Argeş: Dosar penal pentru tentativă de omor în cazul nou-născutului abandonat lângă un cimitir Încadrarea juridică în cazul nou-născutului abandonat lângă un cimitir din localitatea argeşeană Geamăna a fost schimbată, miercuri, din rele tratamente aplicate minorului în tentativă de omor.
Neamţ: Anchetă penală în cazul unui copil de 7 ani care s-ar fi spânzurat accidental Poliţiştii nemţeni cercetează cazul unui băieţel în vârstă de 7 ani, din comuna Făurei, care a fost adus de medici în stare de inconştienţă la spitalul din municipiul Roman. De aici, copilul a fost transportat la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi, fiind internat în stare gravă.
Anchetă în derulare după decesul a doi bebeluşi născuţi în Maternitatea Suceava Şeful Secţiei Obstetrică-ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Cristian Irimia, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat marţi pentru AGERPRES că nu există o legătură de cauzalitate între decesul celor doi bebeluşi născuţi în maternitatea suceveană şi bacteria...