Cele mai citite
 


Peste 2.000 de tone de lapte cu melamină descoperite în China în şase luni
vineri, 14 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile chineze au descoperit începând din iulie 2010 peste 2.000 tone de lapte conţinând melamină şi au arestat 96 de suspecţi acuzaţi că au produs şi vândut loturi contaminate, a relatat joi presa oficială, preluată de AFP.
Aceste arestări arată că, în pofida unui scandal răsunător în 2008, China întâmpină dificultăţi în a retrage din circuitele de distribuţie produsele lactate contaminate cu melamină, o substanţă chimică toxică ce simulează un aport de proteine şi permite producătorilor să 'fure', adăugând apă în lapte.

Autorităţile au efectuat 40 de anchete distincte pentru a da de urma a 2.132 de tone de lapte praf care conţineau melamină, resturi ale producţiei din 2008, a precizat Xinhua.

China se confruntă în mod regulat cu scandaluri în centrul cărora se află produse alimentare, iar consumul de produse lactate contaminate cu melamină a provocat în 2008 moartea a şase copii şi îmbolnăvirea altor 300.000. Douăzeci şi una de persoane au fost judecate pentru implicarea lor în această afacere. Două dintre ele au fost condamnate la moarte şi executate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
China confiscă din nou zeci de tone de lapte otrăvit cu melamină Autorităţile au confiscat în nord-vestul Chinei 76 de tone de lapte praf contaminat cu melamină la peste doi ani de la un scandal precedent care a cauzat decesul a şase bebeluşi şi îmbolnăvirea altor 300.000, a relatat vineri mass-media chineză, informează AFP.
Aproximativ 165 de tone de lapte contaminat cu melamină în China Autorităţile chineze au închis o fabrică de lapte care a lăsat să ajungă pe piaţă anul trecut aproximativ 165 de tone de lapte contaminat în 2008, din care au fost descoperite şi retrase de la consum circa 72 de tone, a anunţat luni cotidianul China Daily, informează din Beijing AFP.
ONU a stabilit cantitatea maximă de melamină tolerată în alimente ONU a stabilit marţi cantitatea maximă de melamină tolerată în produsele alimentare, la doi ani după scandalul laptelui chinezesc alterat, care a produs moartea mai multor nou-născuţi şi îmbolnăvirea a peste 300 000 de copii, informează AFP:
ONU stabileşte nivele maxime de melamină tolerate în alimente Naţiunile Unite au fixat marţi nivele maxime tolerate de melamină în produsele alimentare, la doi ani de la scandalul laptelui chinez contaminat care a provocat decesul mai multor sugari şi îmbolnvăvirea a circa 300.000 de copii, relatează France Presse.
Cauza nivelului ridicat de hormoni la copiii chinezi poate fi laptele Laptele cu care sunt hrăniţi copiii chinezi mici ar putea fi cauza nivelului anormal de ridicat de hormoni şi apariţiei sânilor la fetiţe, a relatat luni presa, citată de AFP.
Cei mai înalţi oameni de pe planetă sunt dependenţi de lapte şi brânză Olandezii beau mult lapte, mănâncă multă brânză şi sunt cei mai înalţi oameni de pe planetă. Ar putea exista o legătură între acestea? Autorul unei noi cărţi despre Olanda, Ben Coates, explică modul în care olandezii au devenit nu doar nesătui de brânză, ci şi pretenţioşi atunci când vine vorba de acest...