Cele mai citite
 


Mircia Giurgiu (PDL) vrea să stabilească printr-o lege componenţa CA al CNAS
vineri, 14 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PDL Mircia Giurgiu propune un proiect legislativ de modificare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 133/2010 şi a Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.
El a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că, potrivit propunerii sale legislative, Consiliul de administraţie al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) se constituie din 17 membri, cu un mandat pe 4 ani.
'Consiliul de administraţie să aibă 5 reprezentanţi ai statului, dintre care unul este numit de Preşedintele României şi 4 de primul-ministru, la propunerea ministrului Sănătăţii publice, a ministrului Muncii, solidarităţii sociale şi familiei, a ministrului Finanţelor publice şi a ministrului Justiţiei; 5 membri numiţi prin consens de către confederaţiile patronale reprezentative la nivel naţional; 5 membri numiţi prin consens de către confederaţiile sindicale reprezentative la nivel naţional; 2 membri numiţi de primul-ministru, cu consultarea Consiliului Naţional al Persoanelor Vârstnice', a precizat Mircia Giurgiu, citând din proiectul legislativ.
Mircia Giurgiu spune că în loc să scadă numărul reprezentanţilor guvernului în CA al CNAS, scade numărul reprezentanţilor sindicatelor, ceea ce consideră că nu este normal, mai ales că banii gestionaţi de CNAS sunt ai oamenilor, nu ai statului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Mircia Giurgiu cere câte un elicopter medical pentru fiecare regiune de dezvoltare Deputatul Mircia Giurgiu, propus pentru excluderea din PDL, a pregătit un proiect legislativ prin care toate cele opt regiuni de dezvoltare să fie dotate cu câte un elicopter pentru intervenţii în cazuri medicale.
Cluj: Deputatul Mircia Giurgiu propune înfiinţarea Zilei Ambulanţei Cluj-Napoca, 1 nov /Agerpres/ - Deputatul democrat-liberal Mircia Giurgiu a iniţiat un proiect de lege, împreună cu sindicatele ambulanţierilor, pentru instituirea unei zile dedicate acestui serviciu, în data de 28 iulie.
Proiect de act normativ pentru reglementarea asistenţei medicale de urgenţă Cinci parlamentari PDL au iniţiat un proiect de lege pentru modificarea legii asistenţei medicale de urgenţă, prin care propun eliminarea 'discriminării' între furnizorii privaţi şi cei publici de servicii medicale de urgenţă.
Mircia Giurgiu (PDL) şi nutriţionistul Nicolae Hâncu propun iaurt pentru elevi Deputatul PDL Mircia Giurgiu şi preşedintele Federaţiei române de diabet, nutriţie şi boli metabolice, Nicolae Hâncu, propun un proiect de lege prin care să existe posibilitatea ca laptele oferit elevilor prin programul guvernamental destinat lor să poată fi înlocuit cu iaurt.
Cluj: Proiect de lege pentru marcarea produselor alimentare Deputatul PDL Mircia Giurgiu a pregătit un proiect legislativ privind marcarea mai clară a conţinutului produselor alimentare, în sensul că pe etichetele alimentelor ar trebui să fie trecute mai puţine informaţii, într-un mod mai inteligibil şi care să iasă mai bine în evidenţă.
Deputatul Mircia Giurgiu cere modificarea Legii Educaţiei pentru profesorii nevăzători Deputatul PDL Mircia Giurgiu solicită ca Legea Educaţiei să fie modificată, pentru a putea fi incluşi în prevederile ei şi profesorii preparatori nevăzători, o categorie care a fost uitată şi care poate fi grav afectată din acest motiv.