Cele mai citite
 


Gorj: Spitalul Judeţean are de achitat trei milioane lei pentru medicamente şi materiale sanitare
vineri, 14 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi-a păstrat o parte din datoriile acumulate pe parcursul anului trecut şi în 2011, acestea reprezentând însă termene depăşite la achitarea unor medicamente şi materiale sanitare cu care unitatea a fost dotată.
Directorul medical al spitalului, Constantin Pălivan, a declarat joi, pentru AGERPRES, că reprezentanţii unităţii, împreună cu cei ai Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, instituţia care administrează spitalul, caută soluţii pentru achitarea imediată a acestor datorii, urmând ca acestea, cel mai probabil, să fie plătite după întocmirea bugetului pe anul în curs.
'În general, termenul de plată pentru medicamente este de 180 de zile, iar dacă întârziem un timp se poate considera datorie. Mai avem de achitat şi stocuri de materiale sanitare ale căror termene de plată erau de 60 sau 90 de zile de la intrarea în posesie. Valoarea sumei la care se ridică toate datoriile este de circa trei milioane lei, bani care vor fi achitaţi, cel mai probabil, după întocmirea bugetului', a spus Constantin Pălivan.
Acesta a mai menţionat că, exceptând datoria de trei milioane de lei, sfârşitul de an 2010 a fost mai bun decât cel din 2009 la capitolul datorii, acest lucru datorându-se trecerii spitalului în administrarea CJ. Astfel, de când spitalul este administrat de autorităţile judeţene, colaborarea dintre cele două instituţii este foarte bună, iar la nivelul unităţii au fost făcute mai multe investiţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Spitalele din judeţ au datorii de peste 7 milioane de lei Aproximativ 7 milioane de lei este valoarea totală a datoriilor unităţilor spitaliceşti de pe raza judeţului Gorj, cea mai mare sumă fiind înregistrată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Marius Boeriu.
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate din cauza unor nereguli Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, în urma unor nereguli constatate în unitatea medicală, a declarat, joi, directorul CJAS Gorj, Daniel Bondoc.
Gorj: Ministerul Sănătăţii a alocat circa opt milioane de lei pentru spitalele din Târgu-Jiu şi Runcu Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va beneficia, în perioada următoare, de fonduri în valoare de circa şase milioane lei pentru realizarea unor investiţii necesare modernizării infrastructurii unităţii, a declarat joi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu.
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi Ambulatoriul de specialitate se confruntă cu un mare deficit de personal spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, precum şi Ambulatoriul acestuia se confruntă cu un deficit de medici şi asistente, motiv pentru care conducerea unităţii va scoate la concurs mai multe posturi de cadre medicale, a declarat joi pentru AGERPRES directorul interimar al spitalului, Tiberiu Tătaru...
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a primit un ecograf performant pentru depistarea cancerului la sân Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a primit, în urma unei sponsorizări, un ecograf performant care ajută la descoperirea cancerului de sân, valoarea noului aparat fiind de 40.000 de dolari fără TVA, a declarat miercuri managerul unităţii medicale, Tiberiu Tătaru.
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu scoate la concurs peste 20 de posturi Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va scoate la concurs, în luna ianuarie a anului viitor, 22 de posturi, cele mai multe fiind de medic la diferite secţii ale unităţii, a declarat marţi şeful Serviciului Resurse Umane din cadrul instituţiei, Dumitru Vienescu.