Cele mai citite
 


Ialomiţa: Încă trei cazuri de infectare cu rotavirus la spitalul din Slobozia
joi, 13 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Slobozia, 13 ian/Agerpres/ - Alţi trei copii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia au fost diagnosticaţi cu Rotavirus, după ce alţi 11 au fost transferaţi pe parcursul mai multor zile la Spitalul de Boli Infecţioase 'Matei Balş' din Capitală cu aceleaşi simptome.
Aproape în fiecare zi, câte un bebeluş este trimis la Bucureşti pentru investigaţii amănunţite, având în vedere că spitalul din Slobozia nu are secţie de boli infecţioase, numai marţi şi miercuri fiind transferaţi doi copii.
Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slobozia, Vasile Olaru, copiii transferaţi la Bucureşti sunt dintre cei care au fost internaţi în spital în urmă cu mai multe zile, însă, pentru că perioada de incubaţie a virusului este destul de mare, testele au ieşit negative la momentul în care au fost internaţi.
O altă fetiţă de numai două luni urmează să fie transferată la acelaşi spital din Capitală după ce se va primi aprobarea pentru transport, având în vedere starea precară de sănătate în care se află.
Radu Paros Mihăiţă, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Slobozia, a declarat, pentru Agerpres, că în cazul fetiţei în vârstă de două luni, nu a primit, deocamdată, solicitare de transport.
Consilierul personal al ministrului Sănătăţii, Geza Molnar, prezent, marţi, 11 ianuarie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia, pentru a face o verificare cu privire la numeroasele cazuri de infecţie cu Rotavirus, a concluzionat că, deşi în unele cazuri infectarea a avut loc în spital, nu se poate vorbi de un focar de infecţie intraspitalicească, ci doar de 'episod de infecţie nozocomială cu Rotavirus', fiind luate măsurile necesare pentru a stopa această evoluţie.
'Infecţia rotavirală există peste tot în România, există o circulaţie a rotavirusului. Aici s-a întâmplat faptul că au fost internaţi undeva în noiembrie copii cu rotavirus, s-a transmis de la unul la altul, motiv pentru care, pe lângă rotavirusurile aduse de la domiciliu, din comunitate, au apărut şi infecţii nozocomiale. (...) Unii dintre copii au luat virusul din spital, fără nici o discuţie. Episodul de infecţie nozocomială se confirmă fără nici un dubiu. Acest lucru este recunoscut inclusiv şi de conducerea secţiei de Pediatrie şi de personalul din Pediatrie, direcţiunea spitalului şi DSP. (...) Nu putem vorbi despre un focar de infecţie intraspitalicească, pentru că în momentul de faţă acesta nu mai este în continuare, pentru că a fost stopat, la momentul puţin în târziat...', declara Geza Molnar.
Consilierul personal al ministrului Sănătăţii mai spunea, după controlul efectuat la spitalul din Slobozia, dar în special la secţia de Pediatrie, că 'imaginea de ansamblu a secţiei este perfectă'. Molnar a mai afirmat că măsurile ce vor trebui luate se referă la rezolvarea deficienţelor de raportare, de informare, de promptitudine privind colaborarea profesională între Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa şi secţia de Pediatrie a spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.
'Este o secţie bine dotată, o secţie care se poate întreţine în cazul în care se respectă toate condiţiile de întreţinere igienică. Nu am controlat mâinile personalului medico-sanitar, dar în schimb presupun că sunt condiţiile asigurate, pentru că sunt chiuvete, apă curentă şi toate condiţiile asigurate pentru a respecta această manoperă de igienă elementară pentru oricare cadru medico-sanitar', a spus Geza Molnar.
Şase copii din judeţul Ialomita au ajuns, luni, 10 ianuarie, la Institutul de Boli Infectioase 'Matei Balş' cu boală diareică. Numărul cazurilor de infectare cu acest virus se ridica, marţi, la 11, potrivit consilierului ministrului Sănătăţii, Geza Molnar, iar joi a ajuns la 14. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ialomiţa: Încă trei cazuri de infectare cu Rotavirus, la Spitalul din Slobozia Slobozia, 13 ian /Agerpres/ - Cel de-al treilea copil depistat în ultimele zile cu Rotavirus în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia este transferat joi după-amiază la Spitalul de Boli Infecţioase ''Matei Balş'' din Capitală.
Ialomiţa: Şase copii infectaţi cu Rotavirus Şase copii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia au fost transferaţi la Spitalul 'Matei Balş' din Capitală după ce au fost infectaţi cu Rotavirus, cea mai frecventă cauză de gastroenterocolită acută la sugari şi copii mici în anotimpul rece.
Patru copii infectaţi cu rotavirus din Ialomiţa, aduşi la Institutul 'Matei Balş' din Bucureşti Bucureşti, 10 ian /Agerpres/ - Patru copii intoxicaţi, din judeţul Ialomiţa, au ajuns la Institutul de Boli Infecţioase ''Matei Balş'' cu boală diareică. Dintre aceştia unul a plecat acasă, în spital rămânând trei care nu pun însă probleme deosebite.
Ialomiţa: Spitalul din Slobozia, primul spital judeţean din România acreditat CoNAS Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia a primit, vineri, certificatul de acreditare CoNAS, îndeplinind, în urma evaluării, peste 85% din cei 1.848 de indicatori necesari, privind calitatea serviciilor oferite şi siguranţa pacienţilor, fiind primul spital judeţean acreditat din ţară.
Control efectuat de Ministerul Sănătăţii la Spitalul de Urgenţă din Slobozia O echipă de control condusă de secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Geza Molnar, se află, de marţi, la Spitalul judeţean de Urgenţă din Slobozia pentru a ancheta situaţia copiilor infectaţi cu rotavirus.
Ialomiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Ambulanţa au semnat contractele de finanţare cu Casa de Asigurări Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Ialomiţa a reuşit să convingă ultimii doi furnizori de servicii medicale din judeţ, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, să semneze contractele de finanţare a serviciilor medicale, după...