Cele mai citite
 


Iaşi: Gravidă din Piatra Neamţ, suspectată de gripă nouă
joi, 13 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iaşi, 13 ian /Agerpres/ - O gravidă din Piatra Neamţ, suspectată că a fost infectată cu virusul AH1N1, a fost adusă la Iaşi pentru investigaţii medicale suplimentare.
Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi a declarat, joi, pentru AGERPRES, că femeia în vârstă de 41 de ani, însărcinată în 26 de săptămâni, a fost transferată de la Piatra Neamţ la Spitalul Universitar 'Sfântul Spiridon' Iaşi întrucât prezintă simptome specifice gripei noi.
Potrivit sursei citate, femeia prezintă insuficienţă respiratorie acută şi are şi alte probleme de sănătate, precum diabet. Cu toate acestea, medicii sunt rezervaţi în privinţa diagnosticului de infectare cu gripa nouă până la primirea rezultatului analizelor care se efectuează doar la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.
În ultima zi, la Iaşi au fost confirmate două cazuri de infectare cu gripă nouă. Prima confirmare a fost în cazul unui bărbat în vârstă de 60 de ani care, în perioada sărbătorilor de iarnă, a călătorit în Egipt. Dacă în cel de-al doilea caz, cel al unui bărbat de 30 de ani, este vorba de o formă uşoară a bolii, în ciuda eforturilor depuse de medicii de la Spitalul de Pneumoftiziologie, bărbatul de 60 de ani nu răspunde pozitiv la tratamentul aplicat. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Bărbat diagnosticat cu gripă nouă, internat la terapie intensivă Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au anunţat, miercuri, existenţa primului caz de gripă nouă înregistrat în judeţ de la începutul anului.
Iaşi: Un alt caz de gripă nouă confirmat Un alt caz de gripă nouă a fost confirmat, la un bărbat din Iaşi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei judeţene de Sănătate Publică.
Galaţi: Primul deces cauzat de gripa nouă La Spitalul Judeţean 'Sf. Apostol Andrei' din Galaţi s-a înregistrat primul caz de deces din acest an cauzat de gripa cu virusul AH1N1, dar s-a primit şi confirmarea infectării cu acest virus a celei de-a treia persoane din judeţ, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică...
Suceava: Primul deces de gripă cu virusul AH1N1 din acest an, în judeţ O suceveancă de 59 de ani a murit după ce i-a fost confirmat diagnosticul de gripă nouă.
Vrancea: Nu s-a confirmat suspiciunea de gripă nouă Testele realizate la Institutul ''Cantacuzino'' sunt negative pentru cei doi vrânceni suspectaţi că s-ar fi infestat cu virusul AH1N1, după ce au intrat în contact cu un cetăţean diagnosticat cu gripă nouă.
Botoşani: Gravidă cu gripă nouă, transferată în stare gravă la Iaşi O tânără de 24 de ani din Botoşani, însărcinată în luna a şasea, diagnosticată cu gripă nouă, a fost transferată, luni, în stare gravă la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, a declarat directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Gheorghe Apetroaie.