Cele mai citite
 


Timiş: Clinica de chirurgie cranio-maxilo-facială se modernizează cu bani europeni
joi, 13 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Timişoara, 13 ian /Agerpres/ - Ambulatoriul Clinicii de chirurgie cranio-maxilo-facială din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Timişoara va intra într-un amplu proces de modernizare, lucrările ridicându-se la peste trei milioane de lei.
Clinica este unică în regiunea de vest a ţării, în cadrul ei funcţionând singurul Centru de chirurgie a malformaţiilor feţei din România.
Echipamentele medicale cu care se lucrează în prezent în clinică sunt de aproape trei decenii, o parte din aparate fiind primite prin intermediul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' din Timişoara.
'Este o investiţie care depăşeşte limitele noastre financiare, ea fiind posibilă prin finanţarea din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013. Valoarea totală a proiectului este de 3.320.131 de lei, valoarea eligibilă de 2.661.861 de lei. Contribuţia Primăriei Timişoara se ridică la 73.761 de lei, din care 53.237 de lei reprezintă cheltuieli eligibile şi 20.524 lei - cheltuieli neeligibile', a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Georgeta Damian, director financiar al Spitalului Municipal Timişoara.
Proiectul trebuie să se finalizeze până la data de 18 iulie 2011, ca rezultat imediat al investiţiei fiind reabilitarea a şase cabinete medicale - cu o suprafaţă totală de aproape 300 mp -, care vor fi modernizate şi echipate conform normelor în vigoare. Acest lucru va atrage creşterea numărului mediu lunar de pacienţi trataţi, de la 2.095 pacienţi/ lună la 2.305 pacienţi/ lună.
Pe termen mediu şi lung, efectele investiţiei vor consta în sporirea capacităţii anuale de deservire bolnavi în regim ambulatoriu de la 60% la 80% şi reducerea erorii diagnosticului de la 12% la 9%.
În momentul de faţă sunt în curs de desfăşurare achiziţiile publice pentru toate achiziţiile prevăzute în proiect. Echipamentele medicale ce urmează a fi achiziţionate constau în: câte opt unit-uri dentare, fiziodispensere şi lupe chirurgicale, câte patru autoclave şi compresoare, lămpi de sterilizare cu ultraviolet, electrocautere, negatoscopuri, un laser terapeutic chirurgical, dar şi truse instrumentar consultaţie şi de intervenţie. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean, modernizată după o investiţie de aproape 150.000 de euro Proiectul de renovare şi modernizare a Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara s-a finalizat, după o investiţie totală de aproape 150.000 de euro, din care 55.000 de euro au fost alocaţi de Consiliul Judeţean Timişoara, diferenţa fiind acoperită din donaţii şi sponsorizări de...
Timiş: Proiect pentru Centrul Regional de Chirurgie Vitreo-Retinal, finalizat la Spitalul Municipal Timişoara Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara (SCMUT) anunţă încheierea proiectului intitulat 'Regional Center of Vitreo-Retinal Surgery and Ophthalmo-Oncology', finanţat în urma primului apel pentru propuneri de proiecte a Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia.
Timiş: Proiectul 'Centru regional de chirurgie vitreo-retiniană şi oftalmo-oncologie', la final Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara (SCMUT) a anunţat, marţi, încheierea proiectului intitulat ''Centru regional de chirurgie vitreo-retiniană şi oftalmo-oncologie'', finanţat în urma primului apel pentru propuneri de proiecte a Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica...
Timiş: Monografie a Medicinei Interne, lansată la UMF de decanul de vârstă al universitarilor, Nicolae Barbu O monografie a Medicinei Interne timişorene din ultimele opt decenii a fost lansată, miercuri, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Victor Babeş' din Timişoara, în prezenta autorului, conf. dr. Nicolae Barbu, care a împlinit vârsta de 92 de ani.
Timiş: Clinica de Chirurgie Cardiovasculară are nevoie de aparatură pentru dotarea Staţiei Centrale de Sterilizare Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) Timişoara începe noul an cu speranţa ca spitalul nou să primească aparatura de care are nevoie pentru spitalul nou, precum şi echipamentele pentru dotarea Staţiei Centrale de Sterilizare, lucru care ar permite...
Timiş: Consultaţii gratuite pentru persoanele cu risc de boală arterială vasculară periferică Clinica de Chirurgie Vasculară Timişoara din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara a demarat un program de screening pentru persoanele cu risc de a dezvolta o boală arterială periferică, în cadrul căruia vor participa, pe bază de voluntariat, 20 de medici specialişti şi rezidenţi în chirurgie...