Cele mai citite
 


Ialomiţa: Încă trei cazuri de infectare cu Rotavirus, la Spitalul din Slobozia
joi, 13 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Slobozia, 13 ian /Agerpres/ - Cel de-al treilea copil depistat în ultimele zile cu Rotavirus în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia este transferat joi după-amiază la Spitalul de Boli Infecţioase ''Matei Balş'' din Capitală.
Fetiţa este din comuna Valea Ciorii, are aproape trei luni şi a fost internată pe secţia de Pediatrie în seara zilei de luni.
Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Ialomiţa, Radu Paros Mihăiţă, a declarat, pentru AGERPRES, că fetiţa are diagnosticul de ''enterocolită, contact Rotavirus''.
Trei bebeluşi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia au fost depistaţi cu Rotavirus în această săptămână, după ce alţi 11 au fost transferaţi pe parcursul mai multor zile la Spitalul de Boli Infecţioase ''Matei Balş'' din Capitală cu acelaşi diagnostic.
Aproape în fiecare zi, câte un bebeluş este trimis la Bucureşti pentru investigaţii amănunţite, marţi şi miercuri fiind trimişi un băieţel şi o fetiţă.
Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slobozia, Vasile Olaru, copiii transferaţi la Bucureşti sunt dintre cei care au fost internaţi în spital în urmă cu mai multe zile, însă pentru că perioada de incubaţie a virusului este destul de mare, testele au ieşit negative la momentul în care au fost internaţi.
Consilierul personal al ministrului Sănătăţii, Geza Molnar, prezent, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia, pentru a face o verificare cu privire la numeroasele cazuri de infecţie cu Rotavirus, a concluzionat că, deşi în unele cazuri infectarea a avut loc în spital, nu se poate vorbi de un focar de infecţie intraspitalicească, ci doar de un ''episod de infecţie nozocomială cu Rotavirus'', fiind luate măsurile necesare pentru a stopa această evoluţie.
''Infecţia rotavirală există peste tot în România, există o circulaţie a Rotavirusului. Aici s-a întâmplat faptul că au fost internaţi undeva în noiembrie copii cu rotavirus, s-a transmis de la unul la altul, motiv pentru care, pe lângă rotavirusurile aduse de la domiciliu, din comunitate, au apărut şi infecţii nozocomiale. (...) Unii dintre copii au luat virusul din spital, fără nicio discuţie. Episodul de infecţie nozocomială se confirmă fără niciun dubiu. Acest lucru este recunoscut inclusiv şi de conducerea secţiei de Pediatrie şi de personalul din Pediatrie, direcţiunea spitalului şi DSP. (...) Nu putem vorbi despre un focar de infecţie intraspitalicească'', declara Geza Molnar.
Şase copii din judeţul Ialomiţa au ajuns, luni, la Institutul de Boli Infecţioase ''Matei Balş'' cu boală diareică. Numărul cazurilor de infectare cu acest virus se ridica, marţi, la 11, potrivit consilierului ministrului Sănătăţii, Geza Molnar, iar joi a ajuns la 14. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ialomiţa: Încă trei cazuri de infectare cu rotavirus la spitalul din Slobozia Slobozia, 13 ian/Agerpres/ - Alţi trei copii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia au fost diagnosticaţi cu Rotavirus, după ce alţi 11 au fost transferaţi pe parcursul mai multor zile la Spitalul de Boli Infecţioase 'Matei Balş' din Capitală cu aceleaşi simptome.
Patru copii infectaţi cu rotavirus din Ialomiţa, aduşi la Institutul 'Matei Balş' din Bucureşti Bucureşti, 10 ian /Agerpres/ - Patru copii intoxicaţi, din judeţul Ialomiţa, au ajuns la Institutul de Boli Infecţioase ''Matei Balş'' cu boală diareică. Dintre aceştia unul a plecat acasă, în spital rămânând trei care nu pun însă probleme deosebite.
Ialomiţa: Şase copii infectaţi cu Rotavirus Şase copii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia au fost transferaţi la Spitalul 'Matei Balş' din Capitală după ce au fost infectaţi cu Rotavirus, cea mai frecventă cauză de gastroenterocolită acută la sugari şi copii mici în anotimpul rece.
Ialomiţa: Spitalul din Slobozia, primul spital judeţean din România acreditat CoNAS Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia a primit, vineri, certificatul de acreditare CoNAS, îndeplinind, în urma evaluării, peste 85% din cei 1.848 de indicatori necesari, privind calitatea serviciilor oferite şi siguranţa pacienţilor, fiind primul spital judeţean acreditat din ţară.
Campania "Împotriva hepatitei alături de pacienţi", lansată la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România şi Societatea Naţională de Medicina Familiei au lansat miercuri, la Institutul de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", campania "Împotriva hepatitei alături de pacienţi".
Control efectuat de Ministerul Sănătăţii la Spitalul de Urgenţă din Slobozia O echipă de control condusă de secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Geza Molnar, se află, de marţi, la Spitalul judeţean de Urgenţă din Slobozia pentru a ancheta situaţia copiilor infectaţi cu rotavirus.