Cele mai citite
 


Suedia: Recompensă de 560 de euro pentru denunţarea vecinilor fumători
joi, 13 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Stockholm, 13 ian /Agerpres/ - Un administrator de imobile din nordul Suediei a propus o recompensă de 5000 de coroane /circa 560 euro/ pentru locatarul dispus să-şi denunţe vecinul surprins fumând într-un imobil unde fumatul este interzis, relatează joi AFP.
'Am hotărât să le ofer o recompensă de 5000 de coroane locatarilor noştri, pentru a ne ajuta să stabilim care sunt persoanele care fumează', a declarat Hans Selling, directorul Mitthem, o societate din oraşul Sundsvall /400 km nord de Stockholm/.

'Nu este vorba de niciun fel de delaţiune' - susţine Selling. 'După ce primim o informaţie, trebuie să constatăm că persoana în cauza într-adevăr fumează în imobil. Un simplu denunţ anonim nu este suficient pentru a obţine recompensa' , precizează el.

Iniţiativa vizează un complex rezidenţial din Sundsvall cu 121 de apartamente unde fumatul nu este permis 'nici în case, nici pe balcoane, nicăieri'.

Selling argumentează că, deşi măsura poate stârni controverse, scopul scuză mijloacele.

'Este extrem de grav când oameni care au semnat că vor sta într-un imobil unde nu se fumează îşi permit să-şi aprindă ţigara şi astmaticii care au ales şi ei să locuiască în imobil sunt nevoiţi să se mute', a explicat administratorul suedez.

Concluzia: dacă sunt depistaţi, vinovaţii de fumat sunt cei care va trebui să se mute. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
Florin Mihălţan: Copiii cu fumători în casă prezintă un risc cu 31% mai mare de a avea astm Copiii care stau în case în care se fumează au un risc de apariţie a astmului cu 31% mai mare decât cei care nu sunt expuşi fumului de ţigară, a afirmat joi preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, Florin Mihălţan, într-o conferinţă de presă.
AFP: Ţigara, ''pe banca acuzaţilor'', în România şi în Balcani ''Există un loc pentru fumători ?'', întreabă un client într-un restaurant din Bucureşti. Ospătarul zâmbeşte, apoi spune: ''Nu vă neliniştiţi, puteţi fuma oriunde''. Cu toate acestea, chiar dacă în barurile din România încă se fumează, ideea de a interzice fumatul în aceste localuri câştigă teren, ca...
Ţigara electronică îi poate ajuta pe fumători să renunţe la acest viciu (studiu) Un studiu efectuat în Marea Britanie a descoperit că ţigările electronice au ajutat pe aproape 18.000 de persoane din această ţară să renunţe la fumat, în 2015, informează AFP.
Cum renuntam la fumat? – partea 1 Mai mult de jumatate din pacientii care imi intra pe usa sunt fumatori, iar din acestia o treime sunt obezi, alta treime sufera de boli cardiovasculare si cealalta parte de boli digestive. 60% din pacientele abia intrate la menopauza au osteoporoza si sunt fumatoare. Primul meu sfat logic si de...
Riscul de cancer la soţiile nefumătoare cu soţi care fumează este dublu Fumatul pasiv şi creşterea riscului de îmbolnăvire, afectarea vieţii sexuale şi scăderea veniturilor disponibile pentru ''activităţi plăcute în doi'' sunt doar câteva dintre motivele pentru care un cuplu ar putea alege să renunţe la fumat.