Cele mai citite
 


La CNAS se fac testări
joi, 13 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 13 ian /Agerpres/ - Conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate s-a întâlnit, joi, cu preşedinţii şi directorii generali ai caselor judeţene şi cu informaticienii acestora.
Directorul general al CNAS, Dorin Ionescu, a declarat, pentru AGERPRES, că întâlnirea era planificată înainte de Anul Nou, fiind una obişnuită, în cadrul căreia s-au discutat probleme privind contractul-cadru, finanţarea şi bineînţeles Sistemul Unic Integrat Informatic (SIUI).
El a menţionat că s-a primit o corecţie la sistem, în prezent făcându-se testări, urmând ca la sfârşitul acestei săptămâni să se realizeze o verificare mai amplă, pentru a vedea cum funcţionează. Până în acest moment nu sunt probleme în cadrul testărilor, a spus Dorin Ionescu.
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a suspendat joi, 13 ianuarie, şi vineri, 14 ianuarie, activităţile de plată în numerar a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate şi de eliberare a adeverinţei de asigurat din cauza problemelor tehnice apărute miercuri la sistemul informatic.
''Sistemul on-line a fost implementat recent şi este funcţional. În cadrul procesului de optimizare şi reglaj într-un sistem de o asemenea anvergură este normal să apară încetinirea temporară şi reversibilă a unor procese de calcul, consecinţă a modelării parametrilor de setare a echipamentelor şi corelărilor de proces la nivelul modulelor informatice şi/sau a aplicaţiilor adiacente'', se preciza într-un comunicat transmis miercuri de CNAS.
Preşedintele CNAS, dr. Lucian Duţă, a declara, în urma cu o lună, la lansarea versiunii centralizate a Sistemului Informatic Unic Integrat că acesta constituie baza pentru introducerea cardului european şi a reţetelor electronice.
SIUI verifică şi validează serviciile medicale, luând în considerare întregul complex de date despre asigurat, despre medic, despre furnizorul medico-farmaceutic care a semnat un contract cu CNAS, despre listele de medicamente şi despre serviciile active la momentul curent. Sistemul decontează un serviciu medical numai dacă în privinţa acestuia sunt respectate în totalitate prevederile normative în vigoare. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Joi şi vineri se suspendă activităţile de plată la CNAS Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a anunţat, printr-un comunicat transmis AGERPRES, că în zilele de joi, 13 ianuarie, şi vineri, 14 ianuarie, se suspendă activităţile de plată în numerar a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate şi de eliberare a adeverinţei de asigurat, din cauza problemelor...
Măsuri pentru facilitarea achitării obligaţiilor către FNUASS Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), în calitatea sa de administrator al sistemului de asigurări sociale de sănătate, precizează, într-un comunicat remis, joi, AGERPRES, că persoanele fizice care au obligaţia să achite lunar contribuţiile către Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de...
DNA: Ciurchea, urmărit penal pentru abuz în serviciu într-un dosar cu un prejudiciu de peste 16 milioane euro Fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate Vasile Ciurchea este urmărit penal de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, alături de alte persoane din conducerea CNAS, într-un dosar în care s-a reţinut un prejudiciu de peste 16 milioane de euro.
Preşedintele CNAS: SIUI riscă să fie subfinanţat Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) riscă să fie subfinanţat, a declarat, marţi, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Doru Bădescu, care a anunţat că în acest sens a depus o nouă sesizare la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).
CNAS a lansat sistemul informatic integrat pentru dosarul electronic de sănătate Bucureşti, 18 mar /Agerpres/ - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a lansat, vineri, proiectul sistemului informatic integrat pentru dosarul electronic de sănătate finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
CNAS a achiziţionat servicii de colectare şi prelucrare a datelor pentru decontarea serviciilor medicale spitaliceşti Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a achiziţionat de la Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti servicii privind colectarea, prelucrarea datelor şi elaborarea rapoartelor în vederea decontării serviciilor medicale spitaliceşti, potrivit...