Cele mai citite
 


Colici - Simptome si Cauze
joi, 11 iunie 2009   ::   1 Comentarii :: :: Pediatrie, Au, ma doare!, Mama si copilul
 

Sugarii care au colici plang mai mult decat ceilalti copii . Atunci cand plang, isi misca mainile si picioarele, sunt agitati si par a avea dureri.

Uneori ei isi incordeaza mainile si picioarele dupa care le relaxeaza. Ei se pot inrosi sau invineti din cauza plansului. Atunci cand sugarul plange mai mult de 3 ore pe zi, cel mai probabil plansul se datoreaza colicilor. Sugarii cu colici devin agitati spre sfarsitul zilei, dar colica poate debuta in orice moment al zilei.

Ei pot plange in reprize dar si continuu pentru o perioada mai lunga. Atunci cand plang, ei inghit aer, astfel incat se baloneaza si burtica lor se va umfla si va deveni mai tare , ceea ce le creste si mai mult disconfortul.

CAUZE

Nu se stie sigur care sunt cauzele colicilor. Sugarii care au colici sunt sanatosi, deci nu sunt determinate de anumite boli. Colicile nu sunt cauzate de felul in care este ingrijit sau manevrat sugarul. Deci nu este vina parintilor.

Colicile pot fi determinate de o durere de stomac sau de temperamentul sugarului. Sugarii cu colici par a fi mai receptivi si mai sensibili decat alti sugari la factorii din mediul inconjurator.


Sursa: www.musetel.ro

 

Notare
Comentarii
de Costel
Prost articolul si postat de pe o sursa care are cont suspendat. Va patati imaginea inutil, cum sa nu stiti cauzele colicilor, doar nu sunteti brutarie, nu?

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
De ce plânge bebeluşul tău şi cum îl poţi linişti? Toată lumea ştie că orice copil plânge. Bebeluşii plâng pentru a comunica. Dar ce încearcă ei să transmită? Un bebeluş plângând te poate face să te întrebi dacă nu cumva este ceva grav în neregulă cu el.
Anorexia copilului Vedem adesea mame care se plang ca micutii lor "nu mananca" sau "nu mananca suficient" sau "nu mananca ce trebuie".
Obezitatea la copii Desi este un subiect frecvent abordat, studiile efectuate arata ca frecventa acestei afectiuni este in crestere. Acest fapt nici nu mai mira pe nimeni, intrucat este binecunoscut ca e mai placut sa mananci peste masura si mai putin agreabil sa faci sport.
Pneumonia la copii Pneumonia este un termen general care se refera la o infectie a plaminilor, putind fi cauzata de o varietate de microorganisme, inclusiv virusi, bacterii si paraziti .
Constanţa: 50 de turişti cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la un restaurant din Eforie Sud Numărul turiştilor cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la restaurantul Flacăra din staţiunea Eforie Sud a ajuns joi la 50 de persoane, după ce miercuri dimineaţă au fost semnalate primele cinci cazuri de îmbolnăvire.
Indigestia alimentara Indigestia apare dupa o masa copioasa si esta mai frecventa la persoanele care au probleme cu stomacul, ficatul sau pancreasul. Aceasta are o actiune mai frecventa vara, cand alimentele se pot altera mult mai rapid. Primele simptome care apar in indigestia alimentara sunt durerile puternice...