Cele mai citite
 


Cluj: Sistem informatic şi informaţional integrat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă
joi, 13 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cluj-Napoca, 13 ian /Agerpres/ - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj a lansat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectul intitulat ''Realizarea şi implementarea unui sistem spitalicesc informatic şi informaţional integrat'', în valoare de peste cinci milioane de lei, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
Potrivit directorului de proiect, dr. Cristiana Ciortea, obiectivul proiectului este creşterea calităţii serviciilor de sănătate oferite de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj prin implementarea unei soluţii de e-sănătate de tip Enterprise resource planning (ERP).
''Va fi optimizat managementul resurselor, prin gestiunea optimă a pacienţilor şi a costurilor şi prin îmbinarea practicilor de management al resurselor cu tehnologia informaţiilor. Vom dezvolta un sistem informatic integrat de management care să ofere posibilitatea identificării elementelor de cost specifice la nivel instituţional şi la nivel de pacient'', a spus directorul de proiect.
Valoarea totală a proiectului este de 5.342.513 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 4.210.411 de lei.
Dr. Cristiana Ciortea a declarat pentru AGERPRES că proiectul care se va derula timp de doi ani este foarte important pentru unitatea sanitară clujeană.
''Prin acest proiect se face un mare pas înainte, în primul rând în asigurarea calităţii actului medical şi a celui administrativ. Managementul va fi mai eficient, atât cel al resurselor medicale, cât şi al resurselor administrative. Spitalul va achiziţiona echipamente hardware - care sunt partea fizică a unui sistem informatic, echipamente de reţea, precum şi aplicaţii informatice care să integreze datele medicale începând cu momentul intrării pacientului în spital şi până la externarea sa'', a explicat dr. Cristiana Ciortea, adăugând că parteneriatul cu Ministerul Sănătăţii aduce garanţia finalizării în cele mai bune condiţii a obiectivelor stabilite în proiect. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Spitalul Judeţean de Urgenţă primeşte 8,2 milioane de lei pentru un RMN şi un tomograf Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj anunţă că i-au fost alocate de către Ministerul Sănătăţii 8,2 milioane de lei pentru achiziţionarea unui RMN şi a unui computer tomograf.
Cluj: Primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, încheiat cu rezultate meritorii Peste 1.000 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiţi performant, printr-un program finanţat din Fondul Social European, pentru a practica medicina de urgenţă la un înalt nivel profesional.
Cluj: Sistem informatic integrat pus în funcţiune la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca dispune, începând de joi, de un sistem informatic integrat de management, care a fost realizat pe parcursul a doi ani, începând din 2010, printr-un proiect cofinanţat cu suma de 3.436.537 de lei din Fondul European de Dezvoltare Regională.
Comisie de evaluare medicală la spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj în cazul bebeluşului care a murit sâmbătă Ministerul Sănătăţii a decis înfiinţarea unei comisii de evaluare medicală a cazului de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, formată din reprezentanţi ai Colegiului Medicilor, ai ministerului, medici neonatologi şi chirurgi pediatrii, care vor analiza incidentul în urma căruia o fetiţă născută...
Cluj: Dificultăţile financiare - cele mai mari din 2010 la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, 13 ian /Agerpres/ - Cele mai mari dificultăţi cu care s-a confruntat Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj (SCJU) în 2010 au fost cele de ordin financiar, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul interimar al unităţii sanitare, dr. Cristiana Ciortea.
Proiecte cu finanţare europeană pentru Spitalul de Urgenţă Cluj Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj a obţinut finanţarea pentru un proiect destinat absolvenţilor învăţământului medical.