Cele mai citite
 


Apelurile false au prejudiciat Ambulanţa Suceava, în 2010, cu 400.000 de lei
joi, 13 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Suceava, 13 ian /Agerpres/ - Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Suceava a fost prejudiciat cu 400.000 de lei din cauza solicitărilor false de pe parcursul anului trecut.
Directorul SJA Suceava, Daniel Martiniuc, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că deplasările ambulanţelor la solicitări care s-au dovedit false au costat, în 2010, 400.000 de lei, în condiţiile în care calculul s-a făcut la valoarea cea mai mică pe kilometru.
Martiniuc a precizat că, anul trecut, pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă prespitalicească s-au înregistrat 52.799 de solicitări, 1.077 dintre acestea fiind false.
'Au fost cazuri când dispeceratul s-a prins că e o farsă şi nu a trimis echipajul, dar de cele mai multe ori ambulanţa a plecat la solicitări. Mai sunt cazuri când pacientul îşi revine şi cel care a chemat ambulanţa nu iese s-o aştepte la punctul stabilit. Trebuie să se ştie că persoana care cheamă ambulanţa trebuie să aştepte în dreptul casei sau unde se dă un punct de reper, dar asta nu se întâmplă uneori şi e foarte greu de căutat acul în carul cu fân', a susţinut Martiniuc.
Potrivit acestuia, anul trecut au existat 289 de apeluri false la Staţia Suceava, 324 la substaţia de la Fălticeni, 169 la Rădăuţi, 139 la Gura Humorului, 85 la Câmpulung Moldovenesc, 60 la Vatra Dornei, 5 la Siret şi 6 la Broşteni.
La rândul său, asistentul şef al SJA Suceava, Lidia Papuc, a afirmat că Ambulanţa onorează doar solicitările prin ''112'' şi nu pe telefonul de la dispecerat sau prin cunoştinţe. Ea a precizat că bilanţul de anul trecut arată că Suceava a stat bine la acest capitol, doar 3% din solicitări fiind făcute pe telefonul fix de la dispecerat, restul la ''112'', faţă de alte judeţe unde 30% din apeluri au fost pe alte telefoane. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Peste o mie de solicitări la Ambulanţă în perioada sărbătorilor; pe primul loc - afecţiunile digestive Ploieşti, 3 mai/ Agerpres/- Peste o mie de solicitări către Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova au fost înregistrate în perioada sărbătorilor pascale, pe primul loc în topul afecţiunilor pentru care a fost nevoie de intervenţia medicilor aflându-se cele digestive.
Galaţi: Serviciul de Ambulanţă a înregistrat cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, în ultimele 24 de ore Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a înregistrat, în ultimele 24 de ore, cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, intervenind în peste o sută de cazuri, a declarat luni presei, directorul instituţiei, Mihai Polinschi.
Gorj: Ambulanţa a intervenit în zilele de Paşte în 160 de cazuri, dintre care 22 de stări de ebrietate Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj a răspuns, în primele două zile de Paşte, la un număr de 160 de solicitări, peste 20 dintre acestea fiind stări de ebrietate, a declarat marţi, pentru AGERPRES, şeful instituţiei, Marinică Niculescu.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Tulcea: Petiţia on-line pentru reînfiinţarea unei ambulanţe la Sulina, inoportună Petiţia lansată pe o reţea de socializare pentru reînfiinţarea la Sulina a unui punct al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea nu este considerată un demers oportun de către conducerea instituţiei publice.
Brăila: Serviciul Judeţean de Ambulanţă a avut în 2015 aproximativ 56.000 de intervenţii Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Brăila a intervenit anul trecut în aproximativ 56.000 de urgenţe medicale, după cum a informat luni managerul instituţiei, dr. Viorica Uscatu.
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...